ΡΟΗ 24/7:

Ποια είναι τα πράγματα που ξέρουμε λάθος για το Ισλάμ

ISLAM

Υπάρχουν κάποια στερεότυπα για το Ισλάμ τα οποία στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν ισχύουν αλλά η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

 

Ο πρώτος "μύθος" είναι ότι οι μουσουλμάνες πρέπει να έχουν καλυμμένα το σώμα και το πρόσωπό τους. Στην πραγματικότητα, στο Ισλάμ δεν είναι απαραίτητο να καλύπτει μία γυναίκα το σώμα της, μία πρακτική που εξελίχθηκε με το πέρασμα του χρόνου ώστε να προωθηθεί η ταπεινοφροσύνη.

Από τα 3 εκατ. μουσουλμάνες που ζουν στη Γαλλία, μόνο οι 367.000 φορούσαν μπούργκα, πριν αυτή καταργηθεί.

Οι μόνες δύο χώρες όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μαντίλας είναι το Ιράν και η Σαουδική Αραβία, όπου όμως ζει μόνο το 1% των μουσουλμάνων παγκοσμίως. Στην πραγματικότητα σε περισσότερες χώρες απαγορεύεται η χρήση μαντίλας από αυτές που είναι υποχρεωτική.

Ο δεύτερος μύθος είναι ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι Άραβες. Μόνο το 20% των μουσουλμάτων είναι Άραβες, ενώ το 62% των μουσουλμάνων δεν ζει στη Μέση Ανατολή, όπως αντίστοιχα το 22% των χριστιανών ζει στην Αφρική όμως οι Αφρικανοί δεν είναι οι κύριοι εκπρόσωποι του Χριστιανισμού.

Ο τρίτος μύθος είναι πως το Ισλάμ έχει "κολλήσει στο μεσαίωνα".

Το 45% των μουσουλμάνων Αμερικανών πιστεύει ότι ο νόμος της εξέλιξης του Δαρβίνου είναι η πιο πειστική θεωρία για την προέλευση του ανθρώπου.

Αντίστοιχα μόλις το 24% των χριστιανών πιστεύει το ίδιο.

Ο χρυσός αιώνας του Ισλαμισμού επηρέασε την ανθρωπότητα αφού, όπως αναφέρει ο Business Insider, χωρίς τον ισλαμισμό τα μαθηματικά και οι επιστήμες δεν θα ήταν όπως τις ξέρουμε σήμερα.

newmoney.gr

επιστροφή στην κορυφή