xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Συνδικάτα Χαλκιδικής: Άδικο και με πολλά κενά το νέο ασφαλιστικό

panel sundikata

- Ενημερωτική συνάντηση των Ελεύθερων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων


Τα προβλήματα του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου και τα κενά που έχει, καθώς και οι επιπτώσεις που θα έχει η ψήφισή του, αναλύθηκαν και συζητήθηκαν στην ενημερωτική συνάντηση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, σε ένα κοινό μέτωπο των Συλλόγων των Επαγγελματιών του νομού, ενόψει μάλιστα της γενικής απεργίας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου (δείτε αναλυτικά εδώ ποιοι φορείς απεργούν και πού θα γίνουν συγκεντρώσεις).
Την ενημέρωση έκαναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών και Φοροτεχνικών Χαλκιδικής, Δημήτρης Λιάγγος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Παντελής Ζήσης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Χαλκιδικής, Ηλίας Καρανάσιος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου, Απόστολος Ρόκος.
Κοινή παραδοχή όλων των ομιλούντων ήταν το αίτημα για σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με τα κέρδη, τονίζοντας ωστόσο ότι το μείζον ζήτημα που βάζει το νέο ασφαλιστικό είναι το ποσοστό.
Ο κ. Λιάγγος από την πλευρά του έθεσε μια σειρά προβλημάτων και ερωτημάτων που προκύπτουν από το νομοσχέδιο, τα οποία παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ έδωσε παραδείγματα για τις μειώσεις που επιφέρει στα εισοδήματα των επαγγελματιών. Παράλληλα τόνισε ότι ο προτεινόμενος νόμος θα πλήξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.
Την έλλειψη αναλογιστικής μελέτης για το ασφαλιστικό τόνισε μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Ζήσης, παραθέτοντας τα προβλήματα που δημιουργεί στους δικηγόρους, ενώ υπογράμμισε ότι διαφαίνεται ως στόχος η δημιουργία ενός ενιαίου ταμείου, μέσω του οποίου να καλυφθούν τα ταμεία που βρίσκονται σε κακή κατάσταση, από τα υγιή.
Χτύπημα στους μικρούς και νέους μηχανικούς, χαρακτήρισε από την πλευρά του το νέο ασφαλιστικό ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Καρανάσιος, συμπληρώνοντας ότι ευνοεί ουσιαστικά τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου κ. Ρόκος επεσήμανε ότι με το νέο ασφαλιστικό μια μερίδα εμπόρων που έχει χαμηλά εισοδήματα έχει οφέλη, ωστόσο μία άλλη μερίδα έχει μεγάλες επιβαρύνσεις. Παράλληλα ο κ. Ρόκος επεσήμανε κενά που υπάρχουν στο νομοσχέδιο για τους εμπόρους.

sundikata ep

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2