ΡΟΗ 24/7:

Ταϊβάν: Φονικός σεισμός 6,4 βαθμών

taiwan seismos

Εκτεταμένς ζημιές

 

Σε τουλάχιστον επτά έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών που έπληξε την Ταϊβάν τα ξημερώματα του Σαββάτου. Μεταξύ τους και ένα κοριτσάκι, εκτεταμένες ζημιές.

Τα ερείπια 17ώροφης πολυκατοικίας στην πόλη Ταϊνάν είναι το επίκεντρο των επιχειρήσεων των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που επικαλείται το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Chinese CTI News TV, έχουν επιπλέον διακομιστεί σε νοσοκομεία 378 άτομα.

Μέχρι στιγμής πάνω από 220 άνθρωποι έχουν διασωθεί μετά τον ισχυρό σεισμό στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν. Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση τεσσάρων κτιρίων στην πόλη Ταϊνάν, ενώ ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένα βρέφος, ένα κοριτσάκι.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στο 17ώροφο κτίριο στην Ταϊνάν ζούσαν πάνω από 200 άνθρωποι, ενώ ο δήμαρχος της Ταϊνάν διευκρίνισε πως οι ένοικοι της πολυκατοικίας ήταν 221. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται.

Από τον σεισμό προκλήθηκαν επίσης προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της νότιας Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες, πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Μια δόνηση 7,6 βαθμών τον Σεπτέμβριο του 1999 είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 2.700 άνθρωποι. Τον Ιούλιο του 2013, σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών στο κεντρικό τμήμα του νησιού στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες κατολισθήσεις.

 

in.gr

επιστροφή στην κορυφή