Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η μαγική λέξη που απογειώνει την ερωτική ζωή

169977

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Chapman των ΗΠΑ υποστηρίζει πως το να λένε οι ερωτικοί παρτενέρ «σ’ αγαπώ» ο ένας στον άλλο είναι πολύ πιθανό να αφήσει και τους δύο ικανοποιημένους.

 

Οι ερευνητές λένε μάλιστα πως αυτό είναι ακόμα πιο «ισχυρό χαρτί» για την επίτευξη της ικανοποίησης και από τα προκαταρκτικά και από τα σέξι εσώρουχα.

Το 75% των ανδρών που δήλωναν ικανοποιημένοι από το σεξ έλεγαν «σ’ αγαπώ» στη διάρκειά του και το ίδιο ίσχυε για το 74% των γυναικών.

Η μελέτη περιλάμβανε μια online έρευνα με δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις απαντήσεις 39.000 παντρεμένων ετερόφυλων ανδρών και γυναικών και ζευγαριών που συγκατοικούσαν και είχαν σχέση τουλάχιστον τριών ετών.

Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 40 έτη για τις γυναίκες και τα 46 για τους άνδρες.

Το συμπέρασμα ήταν πως όσο περισσότερο το ζευγάρι επικοινωνεί κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης τόσο πιο ικανοποιητική αυτή θα είναι.

Τα στοιχεία που έκαναν ακόμα πιο ικανοποιητική την ερωτική επαφή ήταν επίσης το να επαινεί ο ένας σύντροφος τον άλλο για κάτι που έκανε στο κρεβάτι και το να ζητά κάτι που ήθελε.

Επίσης το να μιλά το ζευγάρι για το σεξ στο τηλέφωνο ή μέσω email στη διάρκεια της ημέρας βρέθηκε να βοηθά στην επίτευξη της ικανοποίησης.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας ήταν ωστόσο το να λένε «σ’ αγαπώ», κάτι που έκαναν τρεις στους τέσσερις ικανοποιημένους άνδρες και γυναίκες.

Από τους συμμετέχοντες που δεν ικανοποιούνταν από το σεξ, το 49% των ανδρών και το 44% των γυναικών έλεγαν «σ’ αγαπώ».

Ακόμα ένα στοιχείο που διασφάλιζε το καλό σεξ ήταν το να γελά το ζευγάρι για κάτι αστείο που έγινε την ώρα που έκανε έρωτα.

Η μελέτη διαπιστώνει επίσης πως τα ζευγάρια δεν κάνουν όσο περνούν τα χρόνια τόσο σεξ όσο στην αρχή της σχέσης τους και πρέπει να το δουλέψουν για να γίνει προτεραιότητα.

 

govastileto.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Στάκη Δωροθέα

Halkidikifocus 2014-2020