xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κορυφώνεται η διαμαρτυρία των αγροτών στο Σύνταγμα

agrotes suntagma

- Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις - Κλειστό το κέντρο - Συλλαλητήριο αγροτών, συγκεντρώσεις ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ - Πρόσκληση της κυβέρνησης σε διάλογο, μετά από την «κάθοδο» στην Αθήνα - Κουρουμπλής: «Αν δεν έρθουν, αναλαμβάνουν την ευθύνη οι αγρότες»

 

Νέος γύρος κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού σήμερα, καθώς μαζικό συλλαλητήριο των αγροτών διοργανώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος.

Παράλληλα, πρόσκληση για συγκεντρώσεις έχουν απευθύνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα ενωθούν με τους αγρότες, ενώ κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας.

Μετά από τη μαζική παρουσία αγροτών, αλλά και εκπροσώπων άλλων κλάδων, στην χθεσινοβραδινή κινητοποίηση μπροστά από τη Βουλή, έντονη αναμένεται και η σημερινή κινητοποίηση. Άλλωστε, πολλοί αγρότες διανυκτέρευσαν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ συνάδελφοί τους από όλη την Ελλάδα προστίθενται σε αυτούς για το σημερινό συλλαλητήριο.

Παράλληλα, απόψε αναμένεται να αποφασιστεί και για πόσο θα μείνουν οι αγρότες στην Αθήνα, όσο και οι επόμενες κινήσεις τους, καθώς συνεδριάζει η συντονιστική επιτροπή των 68 μπλόκων.

Πρόσκληση Κουρουμπλή- Αποστόλου σε διάλογο

Την ίδια ώρα, μετά από την «κάθοδο» των αγροτών στην Αθήνα, η κυβέρνηση απευθύνει πρόσκληση σε διάλογο. Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Αποστόλου προαναγγέλλει βελτιωτικές κινήσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, πρωτοβουλίες για την αγορά των αγροτικών προϊόντων και θεσμικές αλλαγές για να αρθούν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κάλεσε τους αγρότες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, λέγοντας ότι όλα είναι συζητήσιμα. Παράλληλα όμως προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τελεσίγραφα, όπως και ότι «αν δεν έρθουν, αναλαμβάνουν την ευθύνη».

 

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή