xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Προβολή της Προαθωνικής Χερσονήσου στην Ιταλία

e3b95fe8-af3a-4e1e-b3e2-b142ccc61d85

Παρουσίαση νέου τουριστικού προϊόντος στο Μιλάνο

 

Η παρουσίαση της κρουαζιέρας γύρω από τον Άθωνα, των θαλάσσιων περιηγήσεων στον αθωνικό κόλπο, των ιστιοπλοϊκών εξορμήσεων, των καταδύσεων, των αλιευτικών εμπειριών, του υποβρύχιου ψαρέματος και των θαλάσσιων αθλητικών δραστηριοτήτων στα 300 χιλ. ακτογραμμής της προαθωνικής χερσονήσου αποτέλεσαν το λόγο συγκέντρωσης 60 εκπροσώπων Τύπου και τουριστικών γραφείων στον υψηλής αισθητικής πολυχώρο γαστρονομίας και επαγγελματικών παρουσιάσεων In Kitchen Loft στην καρδιά του πολύβουου Μιλάνου, όπου ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με το γραφείο Ε.Ο.Τ. Ιταλίας και το Mount Athos Area KOUZINA παρουσίασαν ολοκληρωμένο πρόγραμμα θαλάσσιου τουρισμού στην ανατολική Χαλκιδική.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου και εστίασε:
- Στην προώθηση της προαθωνικής χερσονήσου στην αγορά της ιταλικής Λομβαρδίας ως ολοκληρωμένου προορισμού διακοπών,

- Στην προώθηση του Mount Athos Area KOUZINA, ως συνδετικού κρίκου ανάμεσα σε όλα τα είδη τουρισμού με τη γαστρονομία,

- Στην ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού ως κορυφαίας καλοκαιρινής δραστηριότητας στην ανατολική Χαλκιδική.

Η παρουσίαση του ειδικού εντύπου με τίτλο «Ιστιοπλοΐα, Καταδύσεις και Κρουαζιέρες», η οποία παρέχει «θαλασσινές» πληροφορίες και άφθονο καλοκαιρινό φωτογραφικό υλικό, προωθώντας σε επιλεγμένες αγορές τις θαλάσσιες προτάσεις της περιοχής, έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής και προκάλεσε το ενδιαφέρον των Ιταλών κλαδικών επαγγελματιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω έκδοση αποτελεί το πρώτο επίσημο δείγμα δουλειάς της νεοσυσταθείσας επιτροπής του Οργανισμού, αρμόδιας για θέματα θαλάσσιου τουρισμού, ενώ παράλληλα αποτελεί προϊόν επαγγελματικής συ-στράτευσης 5 τοπικών επιχειρήσεων και 3 τοπικών επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, που για μία ακόμη φορά απέδειξαν στην πράξη την αποτελεσματικότητα της συνοχής και της συνέργειας σε ό,τι σχετίζεται με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών.
Aκολούθησε παράδοση μαθημάτων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Mount Athos Area KOUZINA και νοικοκυρές από την Αμμουλιανή. Κατά τη διάρκειά της παρουσιάσθηκαν συγκεκριμένες μαγειρικές τεχνικές «θαλασσινών πιάτων του αθωνικού καλοκαιριού», φτιαγμένων με φρέσκια πρώτη ύλη, όπως αυτή μεταφέρθηκε στο Μιλάνο κατευθείαν από τις τράτες και τα ψαροκάικα του νησιού. Με τον τρόπο αυτό αποδείχθηκε περίτρανα η σύνδεση της προαναφερόμενης μορφής τουρισμού με τη γαστρονομία, ενώ περιεγράφηκε η σημασία και η ιστορικότητα της δραστηριοποίησης των ντόπιων ψαράδων στο νησί, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ιδιαίτερης πολιτισμικής επικοινωνίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 6ετές πλάνο προώθησης της ανατολικής Χαλκιδικής στην ιταλική αγορά ακολούθησε μόνο τεχνοκρατικές μεθόδους και βασικούς κανόνες τουριστικού marketing, π.χ. μετακλήσεις σημαντικών εκπροσώπων Τύπου, θεματικά αφιερώματα, τηλεοπτικές εκπομπές, ραδιοφωνικούς διαγωνισμούς, επαγγελματικές επισκέψεις και συναντήσεις, τα οποία επέφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα στην τοπική τουριστική αγορά, όπως:
- Καταγραφή 50 περίπου δημοσιευμάτων Τύπου, τα οποία αφορούν την ανατολική Χαλκιδική και απαντώνται σε ιταλικές εκδόσεις – έντυπες και ηλεκτρονικές,
- Εμφάνιση της περιοχής σε εκπομπές δημοφιλών ιταλικών τηλεοπτικών σταθμών,
- Προσέλκυση στον προορισμό τριών (3) θεματικών τουριστικών γραφείων και γραφείων cral,
- Αύξηση της τάξης του 50% στις διαδικτυακές αφίξεις Ιταλών επισκεπτών στην παράκτια ζώνη,
- Αύξηση της τάξης του 40% στον οδικό τουρισμό, προερχόμενου από την Ιταλία,
- Θεαματική αύξηση των Ιταλών που επισκέπτονται την αθωνική πολιτεία ή πραγματοποιούν τον παράπλου του Αγίου Όρους.

«Επιλέξαμε να προβάλλουμε στην Ιταλία τις εξαιρετικές θάλασσες, τις ακτές και τις θαλάσσιες δραστηριότητές μας, δεδομένου ότι - σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας που πραγματοποιήσαμε - το 75,4% των ‘ιταλικών’ αφίξεων στην προαθωνική χερσόνησο αναλώνεται σε καλοκαιρινές διακοπές αναψυχής και σε θαλάσσιες δραστηριότητες της παράκτιας ζώνης», αναφέρει σε δήλωσή του ο Α’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Γιάννης Γερούκης, και συνεχίζει: «ενισχύουμε λοιπόν αυτόν τον τουριστικό τομέα, ώστε να τον καθιερώσουμε στις «ιταλικές τουριστικές συνειδήσεις», να τον εμπλουτίζουμε με νέα στοιχεία και παροχές, να τον εξελίξουμε και στη συνέχεια να τολμήσουμε προώθηση και άλλων μορφών τουρισμού στην ιταλική αγορά».

Η πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού, όπου συνεργάτες σημαντικού Ιταλού tour operator αναμένονται στην περιοχή, προκειμένου να λάβουν μέρος σε ταξίδι εξοικείωσης με τίτλο «το αθωνικό καλοκαίρι», ενώ λίγες ημέρες αργότερα Ιταλοί εκπρόσωποι Τύπου καταφθάνουν στην παράκτια ζώνη για να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του Mount Athos Area KOUZINA και να εντρυφήσουν στις εκδηλώσεις της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας με τίτλο «η θαλασσινή κουζίνα».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2