Χάντρες παραδοσιακές
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Ένα λαδερό για πολλές βουτιές!!!
Υλικά:
500 γρ. φασόλια χάντρες
2 καρότα σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδου
1 τομάτα σε κυβάκια
2 κλωνάρια σέλινου
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σούπας πελτέ
1 κύβο λαχανικών (σπιτικό)
1 λίτρο νερό ζεστό
Εκτέλεση:
-Στο πλακερό μας, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και έπειτα προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και το σέλινο. Μόλις γυαλίσουν καλά, ρίχνουμε και τα φασόλια μας.
-Μόλις ανακατευτούν καλά τα φασόλια με τα λαχανικά, ρίχνουμε την τομάτα, τον κύβο λαχανικών και τα μπαχαρικα-μυρωδικά.
-Διαλύουμε τον πελτέ στο ζεστό νερό και περιχύνουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε σε μέτρια.
-Το φαγητό μας χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
Είναι έτοιμο, όταν δούμε να έχει μείνει με το λαδάκι του.
Ταιριάξτε το με φέτα Χαλκιδικής και ψωμί ολικής άλεσης από το αρτοποιείο του Στέλιου.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 5,50 ευρώ
Μερίδες: 4
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου