xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις τουριστικές εκθέσεις του Τελ Αβίβ και της Σόφιας

3512462ca857cd20c17d96b944cfce1c XL

Από σήμερα μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2016 η ΠΚΜ συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου

 

Σε ακόμη δυο διεθνείς τουριστικές εκθέσεις συμμετείχε με επιτυχία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2016.
Πρόκειται για τη διεθνή έκθεση τουρισμού «ΙΜΤΜ» του Τελ Αβίβ, που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου και για την 33η διεθνή έκθεση τουρισμού «Holiday & Spa Expo 2016» της Σόφιας που πραγματοποιήθηκε από τις 11 ως τις 13 Φεβρουαρίου.

Στο Τελ Αβίβ τα στελέχη της ομάδας τουρισμού της ΠΚΜ παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας ανά θεματική και γεωγραφική ενότητα, στους επισκέπτες του περιπτέρου του ΕΟΤ.
Μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και δυνητικών ταξιδιωτών έδειξε ενδιαφέρον και πήρε τις πληροφορίες που ζητούσε για τους μοναδικούς προορισμούς στην Κεντρική Μακεδονία κι όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη που ως γνωστό αποτελούσε ανέκαθεν αγαπημένο προορισμό των Ισραηλινών, αλλά και για τις παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας, για την πλούσια ιστορία της περιοχής, για ορειβατικές διαδρομές στον Όλυμπο, για τα ποδηλατικά και περιπατητικά μονοπάτια στο Κιλκίς και στις Σέρρες, για open doors activities, για τα φυσικά λουτρά της Αριδαίας και τους τρόπους πρόσβασης στην Κεντρική Μακεδονία.
Στις συναντήσεις των στελεχών της ΠΚΜ με tour operators, συζητήθηκε η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, με τη δημιουργία θεματικών τουριστικών πακέτων ενσωματώνοντας νέους προορισμούς και υπηρεσίες, ενώ έγινε εκτεταμένη αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας απευθείας πτήσης από το Τελ Αβίβ στη Θεσσαλονίκη.
Το περίπτερο μεταξύ άλλων επισκέφθηκε ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Yariv Levin και ο Γ.Γ. του Υπουργείου, Halevy Amir, ενώ διαρκής ήταν η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Δημήτριου Τρυφωνόπουλου και μελών της Ελληνικής Πρεσβείας.

Στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Holiday & Spa Expo 2016», στη Σόφια της Βουλγαρίας τα στελέχη της ομάδας τουρισμού της ΠΚΜ ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους τουριστικών φορέων, αλλά και με επαγγελματίες και δημοσιογράφους του τουρισμού, με σκοπό την προβολή της περιοχής ως ένα ευρύ πεδίο προορισμών και επιλογών, με ιδιαίτερη έμφαση, πέρα από τον κλασικό θερινό τουρισμό, στις θεματικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι οι προσκυνηματικές περιηγήσεις, ο ιαματικός και συνεδριακός τουρισμός, οι επισκέψεις σε πόλεις κλπ.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών, του Δήμου Αμφίπολης, του Σπηλαίου Αλιστράτης, της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης καθώς και επαγγελματίες της περιοχής που ασχολούνται με τον τουρισμό.
Στην ίδια έκθεση παραβρέθηκαν σημαντικοί επιχειρηματίες του τουριστικού κόσμου από Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Ισπανία, Σερβία, Ινδία, Τουρκία, Μαρόκο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ινδονησία, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Κούβα, Ρωσία και Σκόπια.

Συνολικά, ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνει συμμετοχή σε πέντε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις εντός του Φεβρουαρίου και ήδη ολοκληρώθηκαν οι συμμετοχές σε Τελ Αβίβ, Σόφια, Μιλάνο και Στοκχόλμη, ενώ από σήμερα μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2016 η ΠΚΜ συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση ITTFA του Βελιγραδίου.

επιστροφή στην κορυφή