ΡΟΗ 24/7:

Τι είναι η σεξουαλική φαντασίωση; Μας ενώνει ή μας χωρίζει;

171141

Το άτομο από την εφηβεία κιόλας λόγω του ξυπνήματος των ορμονών και την σεξουαλική του αφύπνιση, φαντασιώνει το αντικείμενο του πόθου του. Αναζητά αυτό που του είναι ιδανικό, πειραματίζεται με διάφορα σενάρια. Σενάρια που συνήθως οδηγούν τον έφηβο ή την έφηβη στον αυνανισμό, βοηθώντας να ανακαλύψει το σώμα του, να εξοικειωθεί με αυτό και το τι του αρέσει.

 

Ως ενήλικας συνεχίζει και έχει φαντασιώσεις, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της υγιούς σεξουαλικής δραστηριότητας. Ένα ζευγάρι επιδιώκει μέσα από τις φαντασιώσεις του, να βιώσει ιδανικές σεξουαλικές συνευρέσεις και αναζητεί νέες ερωτικές απολαύσεις.

Η μυστικότητα της φαντασίωσης

Συνήθως, οι φαντασιώσεις είναι μυστικές και χρωματίζονται από πρόστυχες και χυδαίες λεπτομέρειες, που κάνουν τον καθένα να μην τις μοιράζεται εύκολα με τον σύντροφό του. Συνεπώς, οι φαντασιώσεις αυτές δεν συζητιούνται ανάμεσα στο ζευγάρι αλλά τις κρατούν κρυφές και μυστικές. Πιο συγκεκριμένα, ο σύντροφος μπορεί να θεωρεί την φαντασίωση που έχει βρώμικη και ταμπού. Επίσης, άλλος ένας λόγος για την μυστικότητα της φαντασίωσης είναι ο φόβος και η ντροπή, στην σκέψη πως ο σύντροφός του θα τον απορρίψει ή θα τον θεωρήσει «ανώμαλο».

Σε γενικές γραμμές λέμε πως όταν οι δύο σύντροφοι επικοινωνούν ανοικτά και ειλικρινά τις επιθυμίες και τις φαντασιώσεις τους, χωρίς να προσβάλει και να κατηγορεί ο ένας τον άλλον, στοχεύουν σε μία υγιή και άρτια σεξουαλική κοινή πορεία. Μέσα από την επικοινωνία αυτή, το ζευγάρι έρχεται πιο κοντά, γίνονται γνωστές οι πραγματικές επιθυμίες του κάθε συντρόφου και μαζί μπορούν να οδηγηθούν σε αύξηση της διάρκειας της ερωτικής πράξης, αύξηση του ερεθισμού και σε πιο έντονους οργασμούς. Για παράδειγμα, μπορούν να υποδυθούν οι δύο σύντροφοι διάφορους ρόλους, αναζωπυρώνοντας το σεξουαλικό ενδιαφέρον στη σχέση.

Ο χρυσός κανόνας είναι να ότι μιλάμε για τις φαντασιώσεις μας όταν αισθανόμαστε ότι ο σύντροφός μας μπορεί να μας ακούσει και να μας ακολουθήσει. Αν στην προσπάθεια του μοιράσματος των φαντασιώσεων, εκείνος δυσανασχετήσει, νιώσει ότι προσβάλλεται ή είναι έξω από τον ηθικό του κώδικα, σταματάει το φαντασιωσικό μοίρασμα. Επίσης, μιλάμε για τις φαντασιώσεις μας εκείνη την ώρα, χωρίς μετά την σεξουαλική πράξη να αρχίσουμε να ρωτάμε: «Γιατί ήθελες αυτό; Γιατί εσύ μου ζήτησες να…»

Ας μην ξεχνάμε ότι το φαντασιωσικό πεδίο είναι ασφαλές όσο μένει στην …φαντασία μας. Είναι πολύ διαφορετικά στην πραγματικότητα, όπου έχουμε «εκτεθεί», καθώς μπορεί να μην είναι τόσο ιδανική.

Τέλος, εγκυμονεί ο κίνδυνος να παγιδευτεί κάποιος μέσα στις φαντασιώσεις του και να εγκλωβιστεί σε μία αυνανιστική συμπεριφορά, που αισθάνεται ότι μπορεί να του προσφέρει μεγαλύτερη ηδονή και απόλαυση, «ξεχνώντας» όμως τον σύντροφο που έχει δίπλα του καθώς απομακρύνεται ο ίδιος σεξουαλικά. Μιλάμε για τον κίνδυνο να του γίνει εμμονή η φαντασίωση, να τον συνεπάρει και να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σεξουαλική του ζωή, χωρίς να μπορεί να διεγερθεί πλέον με άλλον τρόπο, να αποκτήσει δηλαδή μία εξαρτητική συμπεριφορά.

Υπάρχουν όμως και οι παθολογικές σεξουαλικές φαντασίωσεις. Όταν έχουμε να κάνουμε με τη μη συναινετική σεξουαλική επαφή ή τον πόνο ή όταν μια τέτοια φαντασίωση είναι απολύτως απαραίτητη για να προκύψει σεξουαλική ικανοποίηση.

 

govastileto.gr

επιστροφή στην κορυφή