xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Με 86 επιχειρήσεις η Περιφέρεια στην 25 Detrop

detrop

Special events όπως εκδηλώσεις γευσιγνωσίας τυριών από τον διακεκριμένο γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη

 

Με 86 επιχειρήσεις από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες θα λάβει μέρος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 25η DETROP BOUTIQUE 2016, τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας, η οποία διοργανώνεται από τη ΔΕΘ- HELEXPO από τις 26 έως 29 Φεβρουαρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Κυρίαρχο θεματικό αφιέρωμα θα αποτελέσει το «Cheese & Wine», όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρευρεθούν οι δυο κλάδοι στον ίδιο χώρο ως εκθεσιακό γεγονός. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με αναβαθμισμένη δομή, παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και θα πλαισιώσουν το χώρο γευσιγνωσίας. Μέσα από τις πολυάριθμες εκδηλώσεις θα δώσουν ζωή στα ίδια τους τα προϊόντα και ευκαιρία να τα συνδυάσουν με τα ανάλογα κρασιά, δημιουργώντας εναλλακτικές προτάσεις τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν ως εργαλεία πώλησης για την προώθηση των προϊόντων τους.
Θα φιλοξενηθούν ομαδικές αποστολές εμπορικών επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά και τα Βαλκάνια, παρέχοντας στους εκθέτες την προοπτική άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών μέσω των προκαθορισμένων επιχειρηματικών ραντεβού που θα γίνουν στη διάρκεια της έκθεσης. Σε προηγούμενες εκθέσεις υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από όλες τις αλυσίδες supermarket της Ελλάδας και από εισαγωγείς, χονδρεμπόρους, καταστήματα deli και κάβες της Κεντρικής Ευρώπης.
Παράλληλα θα λάβουν χώρα special events όπως εκδηλώσεις γευσιγνωσίας τυριών από τον διακεκριμένο γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη, παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από τον βραβευμένο οινολόγο-sommelier Απόστολο Πλαχούρα, master classes με τους Χριστόφορο Πέσκια, Δημήτρη Σκαρμούτσο και Παναγιώτη Δεληθανάση, «Pop-up Restaurants» (Αναδυόμενα Εστιατόρια), σεμινάρια και workshops με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Corner Showroom "It's all new to me" κ.ά.
Επίσης, στο Περίπτερο 12, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, με σεβασμό στην παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά θα ετοιμάζει και θα προσφέρει εδέσματα γνήσιας Μακεδονικής Κουζίνας σε όλους τους επισκέπτες.
«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας αποτελεί βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Προς αυτή την κατεύθυνση, υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις για την ανάδειξη της αγροτικής οικονομίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας. Για μία ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει δυναμικά, σε μία ιδιαίτερα σημαντική διεθνή διοργάνωση, τη Detrop. Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας, 86 πρότυπες επιχειρήσεις από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσουν εκλεκτά τοπικά προϊόντα, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη των περιοχών προέλευσής τους. Στόχος της συμμετοχής μας είναι η αποτελεσματική ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας αυτών των ‘προϊόντων- σημαία’, η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού και η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα συγκεκριμένα προϊόντα και τους παραγωγούς τους. Μέσα από τη Detrop μάλιστα κάνουμε την έναρξη της νέας καμπάνιας μας για την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα της, θα υποδέχονται τους επισκέπτες της 25ης Detrop στα Περίπτερα 8 και 12.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:
Παρασκευή: 10.00 – 20.00
Σάββατο: 10.00 – 20.00
Κυριακή: 10.00 – 19.00
Δευτέρα: 10.00 – 18.00

επιστροφή στην κορυφή