ΡΟΗ 24/7:

Στις 16 Ιουλίου ο 46ος Κολυμβητικός Διάπλους Τορωναίου

twroneos diap15

Παράλληλες εκδηλώσεις τις ημέρες του αγώνα

 

Στις 16 Ιουλίου αναμένεται να διεξαχθεί φέτος ο 46ος Κολυμβητικός Διάπλους Τορωναίου Κόλπου, υπό την διοργάνωση της Ε.Ε.Ν.Ν. «Ο Σίθων», με την στήριξη του Δήμου Σιθωνίας. Οι ενδιαφερόμενοι κολυμβητές θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να την αποστείλουν μέχρι τις 30 Απριλίου. Η τελική ανακοίνωση με τους συμμετέχοντες που θα επιλεχθούν θα ανακοινωθεί μέχρι τις 15 Μαΐου. Για περεταιρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τα μέλη του «Σίθων» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Αποτελώντας πλέον θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, ο Διάπλους Τορωναίου Κόλπου αναμένεται και φέτος να προσελκύσει το ενδιαφέρον και την συμμετοχή καταξιωμένων κολυμβητών σε διεθνές και όχι μόνο επίπεδο.

Διεξαγωγή αγώνα-κανονισμοί

Οι αθλητές καλούνται να διανύσουν απόσταση 26 χιλιομέτρων από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας στη Νικήτη της Σιθωνίας χωρίς τη χρήση πτερυγίων ή άλλων βοηθητικών μέσων πλεύσης. Για την ασφάλειά τους θα συνοδεύονται από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη που διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία. Στις βάρκες συνοδείας επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι δύο συνοδοί.

Η εκκίννηση του αγώνα θα δοθεί στις 8.00 το πρωί του Σαββάτου από το ξενοδοχείο “Παλλήνη” στην Κασσάνδρα. Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον εξήντα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής-αιτήσεις

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εφόσον έχουν ολοκληρώσει στο παρελθόν κολυμβητικό αγώνα τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται σε 20 κολυμβητές. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη τη αίτηση ηλεκτρονικά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Ε.Ε.Ν.Ν. “Ο ΣΙΘΩΝ”, Νικήτη Χαλκιδικής, ΤΚ 63088, υπ'όψιν Ιωακείμ Παπαθανασίου. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων είναι η 30ή Απριλίου.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων ξεπερνά τις 20, η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή, με γνώμονα την προαγωγή του διεθνούς χαρακτήρα του αγώνα αλλά και δίνοντας έμφαση στην εντοπιότητα, την ανάλογη κατανομή των συμμετεχόντων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, όπως και στα δύο φύλα, καθώς και την εμπειρία των αθλητών.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι 150 ευρώ και καλύπτει κάποια από τα έξοδα του αγώνα, διαμονή δύο διανυκτερεύσεων για τον αθλητή και ΕΝΑ συνοδό.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου θα διεξαχθεί ενημερωτική συγκέντρωση όπου θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις σε αθλητές και συνοδούς. Θα ακολουθήσει εκδήλωση παρουσίασης των αθλητών στην παραλία της Νικήτης. Η παρουσία και στις δύο εκδηλώσεις είναι υποχρεωτική.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου, μετά τη λήξη του αγώνα θα ακολουθήσει τελετή λήξης και απονομής των επάθλων. Στο συγκεκριμένο αγώνα όλοι οι αθλητές θεωρούνται νικητές και βραβεύονται με ένα στεφάνι ελιάς.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Η λίστα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί μέχρι τις 15 Μαίου 2016. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό, αποστέλοντας στις παραπάνω διευθύνσεις πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που να δηλώνει ότι είναι σε θέση να κολυμπήσουν, καθώς και να καταβάλουν το κόστος της συμμετοχής τους, μέχρι μια εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.

επιστροφή στην κορυφή