xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μεταλλωρύχοι: Ο Δήμος Αριστοτέλη λειτουργεί ως «Αρχή κατά των Μεταλλείων»

c9fb144d-7306-49a0-a41a-fa39e0770e5a

- Απάντηση στην ανακοίνωση του Δήμου


"Πόλεμο" ανακοινώσεων φαίνεται να προκαλεί η πρόσφατη έκδοση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, προκαλώντας χθες την ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη στην οποία καταδίκαζε τη στάση της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για «έλλειψη πολιτικής βούλησης» (δείτε σχετικά εδώ) έρχεται σήμερα η ανακοίνωση των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, στην οποία κατηγορούν τον Δήμο Αριστοτέλη ότι λειτουργεί ως «Αρχή κατά των Μεταλλείων» και όχι ως Δημοτική Αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την άδεια δόμησης που εκδόθηκε από την πολεοδομία της Αρναίας – μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου (!!!) – ο Δήμος μας καταγγέλλει την Κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής βούλησης να διακόψει την μεταλλευτική επένδυση
Η απόλυτη παραφροσύνη της δημοτικής αρχής σε ένα Δελτίο Τύπου που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί την Κυβέρνηση γιατί δεν κατάφερε να παρεκκλίνει του νόμου. Γιατί δεν πέτυχε να διακόψει μια νόμιμη διαδικασία… Και απαιτεί από την Κυβέρνηση να δεσμευτεί για την μη ολοκλήρωση του εγκεκριμένου ΜΕ Κ.Υ.Α. επενδυτικού σχεδίου!
Μπαίνουν στη ζυγαριά, από τη μια η εργασία και το δημόσιο όφελος και από την άλλη οι εντυπώσεις, και προφανώς βαραίνει περισσότερο το δεύτερο!
Δεν υπάρχουν πια ούτε τα προσχήματα!
Η υποκριτική στάση του Δήμου χτυπάει κόκκινο όταν στο ίδιο Δελτίο Τύπου αναφέρει ανησυχία για επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων… Των εργαζομένων που είναι 3ης και 4ης γενιάς μεταλλωρύχοι. Των εργαζομένων που προσφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής. Των εργαζομένων που κάποιοι επίμονα προσπαθούν να στείλουν στην ανεργία.

Ως δημότες αυτού του δήμου και ως εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας αισθανόμαστε ντροπή για αυτό το δημοσίευμα και καλούμε τη δημοτική αρχή να το πάρει πίσω.
Απαιτούμε από τον Δήμο Αριστοτέλη να λειτουργήσει έστω και καθυστερημένα ως Δημοτική Αρχή και όχι ως Αρχή κατά των Μεταλλείων Κασσάνδρας και ρωτάμε ποιος δίνει το δικαίωμα σε εκλεγμένα όργανα της Αυτοδιοίκησης να χρησιμοποιούν τον θεσμικό ρόλο που τους έδωσαν οι πολίτες όλης της περιοχής για να παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων, σε βάρος όλων μας;
Καλούμε όλους τους νοήμονες πολίτες του τόπου μας να αρπάξουν την ευκαιρία και να δουν την αλήθεια. Σήμερα ο Δήμος Αριστοτέλη αποδεικνύει ότι το τελευταίο που τον απασχολεί είναι η ενότητα, το καλό του τόπου μας, και η Δημοκρατία. Ζητά πιο ξεκάθαρα από ποτέ να καταπατηθεί η δικαιοσύνη, η προστασία του περιβάλλοντος, το δημόσιο συμφέρον και η ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ο Δήμος μας, όπως όλες οι διοικητικές αρχές, οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις αλλά και τους δημότες του! Οφείλει να υπερασπίζεται το μακροπρόθεσμο όφελος για το σύνολο της περιοχής. Οφείλει να τιμά την ιστορία του τόπου. Οφείλει να ακούει τις φωνές των δημοτών του και όχι να τους χρησιμοποιεί.
Παραμένουμε αγωνιζόμενοι για τη μεταλλευτική ανάπτυξη της Χαλκιδικής, για ανοιχτές δουλειές για όλους, με σεβασμό στους νόμους του Κράτους και κυρίως με σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους που παλεύουν να πάνε μπροστά με τη δουλειά τους».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2