ΡΟΗ 24/7:

Αγουρέλαιο ΠΟΠ Χαλκιδικής. Το θαύμα της φύσης!

agourelaio1
Το ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ΠΟΠ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ είναι το μοναδικό ελληνικό αγουρέλαιο πιστοποιημένο ως ΠΟΠ

Το halkidiki focus, βρέθηκε στην DETROP boutique 2016 και επισκέφθηκε το περίπτερο 12 stand D11 της Golden Tree. Συναντήσαμε την κυρία Ζώτου, μέλος των Παραγωγών Αγουρελαίου Χαλκιδικής και μάθαμε αρκετά για το αγουρέλαιο. 

Πρόκειται για ένα μονοποικιλιακό αγουρέλαιο που παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα μόνο από Χονδροελία Χαλκιδικής και με τις αυστηρότερες προδιαγραφές. Χαρακτηριστικά του είναι η ιδιαίτερα χαμηλή οξύτητά, τα φρουτώδη αρώματα φρεσκοκομμένου γρασιδιού και μπανάνας, η λεπτή και ευχάριστα πικρή γεύση και τέλος η πικάντικη επίγευση που αφήνει στονουρανίσκο.

detrop1
detrop4

Τα χαρακτηριστικά του φανερώνουν την πλούσια πυκνότητα του σε θρεπτικά συστατικά και τις ήπιες συνθήκες επεξεργασίας.

Περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών από τα περισσότερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, ενώ τα άριστα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά αποτελούν διαπιστευτήρια ενός αγουρέλαιου σπάνιας αξίας που σας προτείνουμε να το καταναλώσετε ωμό.

detrop2

Σημειώνεται ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης που περιέχει το Αγουρέλαιο Χαλκιδικής διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκήςένωσης.

Σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

detrop3

επιστροφή στην κορυφή