ΡΟΗ 24/7:

Χριστόψαρο στη σχάρα

xristopsaro-exw
Άλλη μια φορά ο Γιάννης Πανανός είχε δίκιο!


Μου έλεγε «το χριστόψαρο δεν είναι μόνο για σούπα… που να το ρίξεις στο κάρβουνο!». Και φυσικά, είχε απόλυτο δίκιο…

Περίπου 400 γραμμάρια το καθένα, με λίγο αλατοπίπερο και πέρασμα με πινέλο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χαλκιδικής. Αυτό και μόνο χρειάζεται ένα ολόφρεσκο ψάρι για πάρει την θεϊκή γεύση που όλοι απαιτούμε.
4 λεπτά ψησίματος για κάθε πλευρά είναι αρκετά, μιας και το ψάρι είναι καλό να κρατάει τα ζουμιά του και να παραμένει τρυφερό και μαλακό. Συνήθως το περιχύνουν με λαδολέμονο. Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν το κάνω.
Θέλω την γεύση του ψαριού καθαρή χωρίς βοηθητικά…
Το χριστόψαρο δεν είναι ψάρι του αφρού. Ταξιδεύει στις θάλασσες σε βάθος και κυρίως σε πετρώδης, υδάτινες περιοχές. Αλιεύεται με καλάμι από βάρκα, όπως επίσης και με δίχτυα.

xristopsaro-sxara-1
Σε συνδυασμό με τις σκορπίνες, τις δράκαινες και τους πρόσφυγες, κάνουν την ιδανική σούπα του ψαρά με ελάχιστα λαχανικά. Τώρα, επειδή ο καιρός ζεσταίνει, τολμήστε να τα ρίξετε στη σχάρα!

Θα ενθουσιαστείτε και δεν θα το αλλάζετε! 

επιστροφή στην κορυφή