xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: 5 συλλήψεις για κλοπές το τελευταίο 48ωρο

sulhpsh antra xeiropedes2

Εξιχνιάστηκε 1 υπόθεση

 

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών καθώς και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 48ωρο, συνελήφθησαν συνολικά 5 άτομα για περιπτώσεις κλοπών, ενώ εξιχνιάστηκε επιπλέον μία υπόθεση.

Συγκεκριμένα:

- Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες του Σαββάτου, 25χρονο υπήκοο Αλγερίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ληστεία και διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης- Αγίου Παύλου, ο συλληφθείς, βραδινές/πρώτες πρωινές ώρες της 15/16-04-2016, κινούμενος σε υπαίθριους χώρους του Α.Π.Θ.: διέρρηξε σταθμευμένο αυτοκίνητο, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη και αφαίρεσε από σακίδιο πλάτης, ένα κινητό τηλέφωνο και τα ακουστικά αυτού, ιδιοκτησίας ημεδαπής.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν ο προαναφερόμενος φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και η αφαιρεθείσα συσκευή κινητής τηλεφωνίας, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, ο 25χρονος ενεργώντας από κοινού με έτερο συνεργό του, ξημερώματα της 11ης Απριλίου, αφαίρεσαν με την απειλή χρήσης αιχμηρού αντικειμένου και τη χρήση σωματικής βίας, τις τσάντες και τα κινητά τηλέφωνα από δύο γυναίκες, στην περιοχή της Άνω Πόλης.

- Επίσης τις πογευματινές ώρες του Σαββάτου, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν έναν 45χρονο και έναν 31χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι διέρρηξαν αποθήκη στη Δυτική Θεσσαλονίκη, από το εσωτερικό της οποίας αφαίρεσαν: Βάσεις, καπέλα και ρόδες μανιταριών θέρμανσης, βαλβίδες υγραερίου και μία σόμπα υγραερίου.
Επίσης, εντός αυτοκινήτου, στο οποίο τοποθέτησαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

- Συνελήφθη από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ», 47χρονος αλλοδαπός, διότι έκλεψε από κοινού με έτερη συνεργό του, προϊόντα συνολικής αξίας 300 ευρώ, από κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων, στο κέντρο της πόλης.

- Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρουπόλεως συνέλαβαν ξημερώματα του Σαββάτου, έναν 24χρονο ομογενή και έναν 20χρονο, διότι διέρρηξαν εμπορική εταιρεία στην περιοχή της Σταυρούπολης, απ’ όπου αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές (ηλεκτρικά τρυπάνια, ηλεκτρικές λάμπες) και διάφορα εργαλεία (γαλλικά κλειδιά, δίσκους κοπής σιδήρου, αρίδες).

- Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης- Ευκαρπίας, σε βάρος δύο ομογενών ηλικίας 24 και 21 ετών, για κλοπή, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2015 έως το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, διέρρηξαν δύο διαμερίσματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν μία τηλεόραση και ηλεκτρικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

επιστροφή στην κορυφή