ΡΟΗ 24/7:

Ουρίτσες με ελαφριά κρούστα καλαμποκάλευρου

ouritsa-small
Σερβίρεται με τραγανά κολοκυθάκια


Σήμερα φτιάξαμε μια διαφορετική συνταγή, θέλοντας να δούμε την ουρίτσα, εκτός συνηθισμένης συνταγής. Τις περισσότερες φορές θα την δούμε σαγανάκι πικάντικο ή μουστάρδας. Άλλες φορές απλά τηγανιτή. Τί γίνεται όμως αν την πασπαλίσουμε μυρωδικά και έπειτα με χοντρό καλαμποκάλευρο;

Υλικά:
8 ουρίτσες
250 γρ. καλαμποκάλευρο χοντρό
μείγμα μυρωδικών (εστραγκόν, σκόνη μουστάρδας, πιπέρι, πάπρικα, σκόνη σκόρδου, δάφνη, γαρίφαλλο, αποξ. Μαϊντανός, αλάτι)
ελαιόλαδο

γαρνιτούρα...
4 κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια
αλάτι
σκόνη σκόρδου
καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι καλαμποκιού και αρχικά ρίχνουμε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού, αφού πρώτα τα έχουμε αλατίσει και πασπαλίσει με την σκόνη σκόρδου.  Φέρουμε λίγες βόλτες, μέχρι να παναριστούν καλά. Σε λάδι που ήδη καίει, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια μας και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο ξανθό χρώμα.
Έχουμε ήδη περάσει με το μείγμα μυρωδικών τις ουρίτσες και έπειτα τις ρίχνουμε στο αλέυρι μας. Τις πανάρουμε καλά και τις αφήνουμε μέσα σε αυτό, μέχρι να βγούν τα κολοκυθάκια από τη φριτέζα.
Τηγανίζουμε τις ουρίτσες μας για περίπου 6 λεπτά. Καλά θα είναι να μην τις τοποθετήσετε κολλητά τη μια με την άλλη στο τηγάνι και κυρίως το λάδι να είναι μέχρι την μέση τουλάχιστον του ψαριού.

Σερβίρεται ζεστό.
Τις ουρίτσες τις βρήκαμε σε πολύ καλή τιμή για την εποχή στο ιχθυοπωλείο του Γιάννη Πανανού.
Αν θέλετε να έχετε κάποια sauce για λιπαρότητα, η μαγιονέζα είναι ιδανική.
Η ουρίτσα αποτελεί σημείο του ψαριού πεσκανδρίτσα. Η αλήθεια είναι οτι πως είναι αρκετά άσχημο ψάρι, έως τρομακτικό! Ρωτήσαμε τον Γιάννη και μας είπε πως για να έχουμε τις ουρίτσες έτοιμες για μαγείρεμα, καθαρίζουν την πεσκανδρίτσα από το δέρμα της και έπειτα κόβουν την ουρίτσα της.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 10,00 ευρώ
Μερίδες: 4

επιστροφή στην κορυφή