xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ο καιρός σήμερα

kos-weather

Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016. Τα φαινόμενα που τοπικά ενδέχεται να είναι έντονα, μέχρι το βράδυ αναμένεται να επηρεάσουν το Βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες. Χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της βορειοδυτικής κυρίως χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων στην Κρήτη και πιθανόν για λίγο στα ανατολικά ηπειρωτικά.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 25 στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και κατά τόπους θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα πνέει με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 και κατά περιόδους τα 9 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή τοπικών όμβρων, περιμένουμε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους μετά το μεσημέρι, περιμένουμε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι μέτριοι 5 μποφόρ, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

meteo.gr

επιστροφή στην κορυφή