sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Σήμα κινδύνου για τον τουρισμό από τον Ανδρεάδη

andradis

Απομακρύνεται ο στόχος του νέου ρεκόρ όσο αργεί η αξιολόγηση

 

Σήμα κινδύνου για τη φετινή τουριστική σεζόν εκπέμπει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Ανδρέας Ανδρεάδης, βλέποντας τον στόχο νέου ρεκόρ να απομακρύνεται.

Οι εκτιμήσεις των αρμοδίων φορέων του τουρισμού κάνουν λόγο για νέα χρονιά-ρεκόρ, ωστόσο η καθυστέρηση της αξιολόγησης, η διαχείριση του προσφυγικού και η υπερφορολόγηση θέτουν σοβαρά εν αμφιβόλω την επίτευξη του στόχου. Ο κ. Ανδρεάδης με ανάρτησή του στο Τwitter εκφράζει έντονη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι, σημειώνοντας ότι «όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση, δεν αντιμετωπίζεται το προσφυγικό και παράλληλα αυξάνονται η υπερφορολόγηση και η φοροδιαφυγή, ο στόχος του νέου ρεκόρ απομακρύνεται».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ συμπληρώνει ότι η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και τα εξαγγελθέντα κίνητρα χρήσης πλαστικού χρήματος, καθώς και η φορολόγηση των «γκρίζων» μισθώσεων δεν έχουν ακόμη ληθφεί.

Σημειώνεται ότι οι παράγοντες του τουρισμού προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι αν δεν αντιμετωπισθούν εγκαίρως προσφυγικό, αξιολόγηση υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η εικόνα της Ελλάδας να επιβαρυνθεί σημαντικά και να καταγραφούν σοβαρές απώλειες στα βασικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού και κατά προέκταση, στην εθνική οικονομία, στην απασχόληση και σε όλους τους άλλους κλάδους και επαγγέλματα που διασυνδέονται με την τουριστική δραστηριότητα. Σε αυτή την περίπτωση, ενδέχεται τα συνολικά αποτελέσματα να κινηθούν χαμηλότερα από αυτά του 2015.

andreadis twit

 

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr