ΡΟΗ 24/7:

Οι 8 λιπαρές τροφές που δεν παχαίνουν -Μπορείς να τις καταναλώσεις άφοβα [εικόνες]

trofi-708

Μέχρι πριν λίγο καιρό, οι τροφές που ήταν πλούσιες σε λιπαρά έφεραν την ταμπέλα των παχυντικών αναγκάζοντας όποιον προσπαθούσε να κάνει δίαιτα να τις αποφεύγει.

 

Τι σήμαινε αυτό; Ότι πολύ απλά, δεν κατανάλωναν μία σειρά από φαγητά που ήταν ιδιαίτερα γευστικά κάτι που σε πολλές περιπτώσεις είχε ως αποτέλεσμα να μην αποκτούν το αίσθημα του κορεσμού και να νιώθουν μία διαρκή πείνα.

Έρευνες όμως έρχονται να αλλάξουν όσα πιστεύαμε έως σήμερα και να δώσουν το πράσινο φως σε ορισμένες τροφές, που παρά την μεγάλη ποσότητα σε λιπαρά όχι μόνο δεν μας παχαίνουν -αν καταναλωθούν σωστά- αλλά βοηθούν και στον απώλεια κιλών.

Ποιες είναι αυτές;

Αρχικά οι ξηροί καρποί που αν και μία μικρή ποσότητα από αυτούς αποδίδει πολλές θερμίδες αυτές είναι ωφέλιμες καθώς όπως έχει αποδειχτεί οι άνθρωποι που τους καταναλώνουν έχουν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος. Αν και δεν έχει αποδειχτεί ότι αδυνατίζουν, έρευνες έδειξαν ότι βοηθούν να κάψεις θερμίδες ακόμα και αν δεν κινείσαι και διατηρούν το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα.

Το λάδι καρύδας αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό βοηθώντας όποιον το καταναλώνει να κάψει έως και 120 περισσότερες θερμίδες την ημέρα.

Το αβοκάντο που χρησιμοποιείται έναντι του βουτύρου περιέχει ένα αξιόλογο μείγμα από υγιεινά λίπη, φυτικές ίνες και βιταμίνες και άρα δίκαια οι διαιτολόγοι έχουν εμμονή μαζί του. Έρευνα ακόμη δείχνει ότι υπέρβαρα άτομα που τρώνε μισό αβοκάντο σε γεύμα αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση μέχρι και πέντε ώρες αργότερα.

Ο σολομός, αν και είναι ένα από τα πιο λιπαρά ψάρια είναι η απόλυτη πηγή πρωτεΐνης ιδιαίτερα πλούσια σε Ω3 λιπαρά.

Κρέας και βούτυρο από ζώα που τρώνε μόνο γρασίδι. Μπορεί να σου ακούγεται λίγο υπερβολικό όμως με μία απλή έρευνα θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν πολλά τέτοια προϊόντα τα οποία προσφέρουν Ω3 λιπαρά σε αφθονία.

Οι κρόκοι των αυγών, σύμφωνα με μία νέα έρευνα δεν αυξάνουν τη χοληστερίνη και δεν συνδέονται άμεσα με τις καρδιακές παθήσεις. Αντίθετα ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού και σε κάνουν να πεινάς λιγότερο.

Τέλος, έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν σκληρά τυριά στα κανονικά τους λιπαρά δεν είναι παχύσαρκοι και χάνουν πιο γρήγορα βάρος σε σχέση με άλλους.

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2