Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Χαλκιδική: 175 υποψήφιοι στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

PANELLADIKES-TETRADIO

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκαν την Τετάρτη οι Πανελλαδικές

Με το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας συνεχίστηκαν την Τετάρτη οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων που διαγωνίζονται με το νέο σύστημα (ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), καθώς επίσης και οι υποψήφιοι των Γενικών αλλά και των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα (μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων).

Στην Χαλκιδική, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εξετάστηκαν 175 υποψήφιοι στο σύνολο των εξεταστικών κέντρων του νομού, καθώς πρόκειται για μάθημα επιλογής. Η εκπομπή και λήψη των θεμάτων πραγματοποιήθηκε χωρίς καθυστερήσεις και παραδόθηκαν στους υποψήφιους, από τους οποίους δεν ζητήθηκε κάποια εξήγηση ή διευκρίνιση. Ωστόσο, στη διάρκεια της εξέτασης απεστάλη ενημερωτικό για τη διόρθωση του Δ2 ζητήματος, καθώς η κεντρική εξεταστική επιτροπή έκρινε πως έπρεπε να αναδιατυπωθεί.

Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ήταν μέσα στα αναμενόμενα πλαίσια, με κυμαινόμενο βαθμό δυσκολίας ανάλογα με το θέμα.

Αν και οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται την 1η Ιουνίου οι ειδικοί εκτιμούν ότι πορεία των βάσεων θα είναι πτωτική στις Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές και ανοδική στις Ανθρωπιστικές και στα Παραιατρικά Επαγγέλματα, ενώ τονίζουν ότι πρόκειται για ένα νέο σύστημα που οι κανόνες μπαίνουν από την αρχή.
Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα στα μαθηματικά το 60% με 70% των γραπτών που έχει βαθμολογηθεί έχει «πέσει» κάτω από τη βάση.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Πέμπτη, για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων με τα μαθήματα Τεχνολογία Δικτύων και Επικοινωνιών, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού και Δενδροκομία.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2