Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πανελλαδικές: Δυσκολίες συνάντησαν και οι υποψήφιοι της Χαλκιδικής

PANELLADIKES-YPOPSHFIOI

Ολοκληρώνεται η δεύτερη εβδομάδα των εξετάσεων

Οι πρώτες δυσκολίες για φέτος από την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων εμφανίστηκαν την Παρασκευή στα θέματα της Βιολογίας και της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, διατυπώθηκαν αρκετά ερωτήματα και ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τα θέματα και των δύο μαθημάτων, ωστόσο οι περισσότερες αφορούσαν την Ανάπτυξη Εφαρμογών. Για μια ακόμη φορά τα θέματα απεστάλησαν εγκαίρως μέσω του ειδικού συστήματος VPI και δόθηκαν στους υποψηφίους.

Την Παρασκευή καταγράφηκαν συνολικά 12 απουσίες ενώ όπως τονίζεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθημερινά υπάρχουν απόντες ενώ ο αριθμός είναι ανάλογος με τις επιλογές των υποψήφιων ως προς τις Ομάδες Προσανατολισμού και τους Τομείς Σπουδών.

Οι ειδικοί για τα θέματα

Για άριστα προετοιμασμένους μαθητές κρίνονται τα θέματα της Βιολογίας (θετικών σπουδών), καθώς ήταν μεγάλα σε έκταση και αρκετά δύσκολα. Κάλυπταν επίσης μεγάλο μέρος της ύλης.

Όχι ιδιαίτερης αλλά κλιμακούμενης δυσκολίας κρίνονται τα θέματα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Οι υποψήφιοι έπρεπε να προσέξουν ιδιαίτερα στο Θέμα Γ, το θέμα Γ5, ενώ για καλά προετοιμασμένους ήταν το Θέμα Δ.

Η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο, με την εξέταση στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, στον Προγραμματισμό Υπολογιστών και στην Οικοδομική, για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων που εξετάζονται με το νέο σύστημα. Στα ίδια μαθήματα θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. της ομάδας Α’ του παλιού συστήματος, με επιπλέον μαθήματα εξέτασης τα Βοηθητικά Μηχανήματα ΙΙ και τα Στοιχεία Παθολογίας.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2