Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πιθανή λύση για την έλλειψη παιδίατρου στην Χαλκιδική

KENTRO-YGEIAS-NEAS-KALLIKRATEIAS-2

Αγώνας δρόμου για τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού

Σε δυνατό «πονοκέφαλο» για τη διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης έχει εξελιχθεί η έλλειψη παιδιάτρου από τρεις ζωτικής σημασίας μονάδες υγείας της Χαλκιδικής. Όπως παρουσίασε στις αρχές τις εβδομάδας μέσα από ρεπορτάζ το halkidikifocus.gr, από τις 16 Μαΐου η μοναδική παιδίατρος που υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της Νέας Καλλικράτειας επέστρεψε στην οργανική θέση της στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Την ίδια ώρα χωρίς γιατρό της ίδιας ειδικότητας βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας Νέων Μουδανιών και Κασσάνδρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikifocus.gr, η σταδιακή εκκένωση της Ειδομένης από τους πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να συμβάλει στην αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Κιλκίς, όπου όλους τους προηγούμενους μήνες μετακινούνταν ιατρικό προσωπικό από τη Θεσσαλονίκη για την κάλυψη των περιστατικών. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση της 4ης Υ.ΠΕ. να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακινήσει τους παιδίατρους που εξυπηρετούσαν τις αυξημένες ανάγκες που απέρρεαν λόγω του προσφυγικού από το Κιλκίς στην Χαλκιδική. Ωστόσο, οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν με ιδιαίτερη προσοχή δεδομένου ότι και οι μονάδες δημόσιας υγείας του γειτονικού νομού παρουσιάζουν ελλείψεις.

Τις προηγούμενες ημέρες ο διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ., Στρατής Πλωμαρίτης είχε δηλώσει στο halkidikifocus.gr ότι ο πιο άμεσος τρόπος επίλυσης του ζητήματος είναι η πρόσληψη επικουρικών παιδίατρων γνωστοποιώντας ότι έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Υγείας.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2