Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Δύσκολο ξεκίνημα και για τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής

CAMPING-2

Περιβαλλοντικό και οικονομικό πλήγμα η ελεύθερη κατασκήνωση

Με αρνητικούς οιωνούς άρχισε δειλά-δειλά η τουριστική σεζόν και για τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής. Ο κατασκηνωτικός τουρισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος και οι αντίστοιχες επιχειρήσεις του νομού αποτελούν πόλο έλξης εκατοντάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Τα σκήπτρα κρατά η Σιθωνία, όπου λειτουργούν 27 κάμπινγκ σε ολόκληρη τη χερσόνησο ενώ και στις υπόλοιπες περιοχές έχει αναπτυχθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός οργανωμένων κάμπινγκ. «Η φετινή περίοδος επηρεάστηκε στο ξεκίνημά της από το προσφυγικό και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη διάρκεια του Μαΐου» τόνισε στο halkidikifocus.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ Χαλκιδικής, Αντώνης Δεληδημητρίου. Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το αρνητικό κλίμα θα αντιστραφεί κατά την εξέλιξη του καλοκαιριού ενώ υπάρχουν θετικές ενδείξεις για την περίοδο του Σεπτεμβρίου.

Η παράνομη κατασκήνωση

Εδώ και δεκαετίες το φαινόμενο της ελεύθερης κατασκήνωσης έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για τον τουρισμό, πλήττοντας την εικόνα της Χαλκιδικής και γενικότερα της χώρας. Εκατοντάδες παράνομοι κατασκηνωτές «ριζώνουν» κάθε καλοκαίρι σε περιοχές άπειρου φυσικού κάλλους και τις μετατρέπουν σε απέραντους σκουπιδότοπους. Την ίδια ώρα ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως άλλωστε έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Η σχετική νομοθεσία παρουσιάζει πολλά κενά και η πάταξη του φαινομένου από τις αρμόδιες αρχές συναντά διάφορα εμπόδια και είναι αναποτελεσματική.

 

PARANOMH-KATASKHNWSH

 

«Τα χρήματα διασκορπίζονται στη θάλασσα»

Εκτός από την περιβαλλοντική επιβάρυνση υπάρχει και η οικονομική διάσταση του ζητήματος. «Πέρα από τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την καταστροφή του περιβάλλοντος προστίθεται και η απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, ιδίως τώρα που διανύουμε περίοδο ύφεσης. Την ίδια ώρα που η ελληνική Πολιτεία επιχειρεί με κάθε τρόπο να συγκεντρώσει χρήματα, χάνει πολλαπλάσια ποσά εξαιτίας της παράνομης κατασκήνωσης, αφού όσοι επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο διακοπών δεν πληρώνουν πουθενά ούτε μισό ευρώ», σχολίασε δηκτικά ο κ. Δεληδημητρίου.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ Χαλκιδικής χαρακτήρισε το φαινόμενο σοβαρό οικονομικό πλήγμα και για τον κλάδο.

DELHDHMHTRIOY-PORTRETO-1OK

ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ Χαλκιδικής, Αντώνης Δεληδημητρίου

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr