Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Όργιο ασυδοσίας στην ακτή Ναυτίλου της Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

MPAZA-NAYTILOS-1

Ασυνείδητοι «ρυπαίνουν» τον τουρισμό

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση σε μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλιακές περιοχές του Δήμου Νέας Προποντίδας στην Χαλκιδική, την ακτή Ναυτίλου που βρίσκεται στα όρια των πρώην καποδιστριακών Δήμων Τρίγλιας και Καλλικράτειας.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγείλει περίοικοι και επισκέπτες, η ασυδοσία ορισμένων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το halkidikifocus.gr και οι οποίες «μαρτυρούν» το πόσο ευσυνείδητοι και περιβαλλοντικά ευαίσθητοι είναι ορισμένοι πολίτες.

Παρότι βρισκόμαστε στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου η εικόνα που παρουσιάζουν πολλά τουριστικά θέρετρα της Χαλκιδικής είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Σάπια στρώματα κρεβατιών, έπιπλα, λεκάνες τουαλέτας, μπάζα από οικοδομικές μικροεργασίες και πλήθος υπολειμμάτων από κλάδεμα καλλωπιστικών φυτών και δέντρων όπως και κομμένα χόρτα χύμα ή σε σάκους συνθέτουν την εικόνα κατά μήκος ενός δρόμου της ακτής Ναυτίλου. Δυστυχώς, ο φωτογραφικός φακός είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας ενός περιβαλλοντικού «εγκλήματος» και μιας άνευ προηγουμένου οπτικής ρύπανσης. «Δεν υπολογίζουν ούτε τις γειτονικές ιδιοκτησίες και ρίχνουν ανεξέλεγκτα ό,τι άχρηστο υπάρχει στο σπίτι τους», ανέφερε στο halkidikifocus.gr περίοικος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

 

MPAZA-NAYTILOS-2

 

Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και σε διάφορα σημεία, καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιών βρίσκουν ως εύκολη λύση την εναπόθεση των ογκωδών απορριμμάτων στην κυριολεξία «όπου να ‘ναι».


Υπάρχουν κάδοι για τα ογκώδη!

Το οξύμωρο στην υπόθεση είναι ότι σε ελάχιστη απόσταση από το σημείο όπου έχει δημιουργηθεί ο συγκεκριμένος μπαζότοπος, σύμφωνα με όσα επισήμαναν οι κάτοικοι, ο Δήμος Νέας Προποντίδας έχει μεριμνήσει να τοποθετήσει δύο κοντέινερ για τα ογκώδη απορρίμματα όπως και αρκετούς κάδους σκουπιδιών σε όλη την περιοχή. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, τα δύο κοντέινερ είναι σχεδόν άδεια. Την ίδια στιγμή λίγα μέτρα επί της ίδιας οδού τα μπάζα σχηματίζουν «βουνό». «Και κάδοι έχουν τοποθετηθεί ενώ η διέλευση των φορτηγών και των απορριμματοφόρων του Δήμου είναι συχνή, κυρίως την περίοδο αιχμής», ανέφερε στο halkidikifocus.gr περίοικος.

 

KONTEINER-3

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

 

MPAZA-NAYTILOS-4

MPAZA-NAYTILOS-7

MPAZA-NAYTILOS-8

MPAZA-NAYTILOS-10

MPAZA-NAYTILOS-12

MPAZA-NAYTILOS-14

MPAZA-NAYTILOS-15

MPAZA-NAYTILOS-16

MPAZA-NAYTILOS-17

MPAZA-NAYTILOS-18

KONTEINER-1

KONTEINER-5

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2