Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Η συναυλία για την «Ελπίδα» και τη «Στοργή» (ΦΩΤΟ)

EPIDEIKSH-PYROTEXNHMA

Το κοινό στήριξε και τη φετινή διοργάνωση

Ένα ξεχωριστό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν όσοι παραβρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών, προσφέροντας παράλληλα από το υστέρημά τους σε δύο φορείς που στηρίζουν τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Για 16η συνεχή χρονιά διοργανώθηκε η συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ».

Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2001 με πρωτοβουλία του Κέντρου Τέχνης «Σύνθεση». Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών «Η Πλεύση», με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών «Ο Φάρος», υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Όλα αυτά τα χρόνια το κοινό της πόλης και γενικότερα της Χαλκιδικής έχει αγκαλιάσει με θέρμη την προσπάθεια και κάθε φορά ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της διοργάνωσης. Το ίδιο συνέβη και φέτος.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισίωσαν 85 μαθητές του Κέντρου Τέχνης «Σύνθεση» και το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Φάρος», καλύπτοντας όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής και ικανοποιώντας κάθε προτίμηση του κοινού.

 

FWTIADHS-SKHNH

IATROYDHS-BHMA

 

MPALETO-1

 

Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Δήμου Νέας Προποντίδας, τοπικών αρχών και φορέων.

 

LELEKAS-BHMA

TRAGOYDI-SKHNH

XOREYTIKO-1

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την εκδήλωση παρουσίασαν εκπρόσωποι των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, δίνοντας μέσα από αυτή τη συμμετοχή το δικό τους μήνυμα.

Το halkidikifocus.gr εκπροσώπησε η Κορίνα Ζολλά, το Ράδιο STAR 95,5 FM ο Δημήτρης Λαδάς ενώ τον SUPER FM 99,5 η Αναστασία Δεκάκη.

 

PAROYSIASTES-BHMA

KERKIDES-NYXTA

 

Το έργο της «Ελπίδας» και της «Στοργής»

Στόχος της συναυλίας από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε η διοργάνωσή της ήταν η οικονομική στήριξη του ενός αρχικά και του δεύτερου μετέπειτα συλλόγου, ως προς τους δύο πρότυπους ξενώνες που δημιούργησαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη φιλοξενία των παιδιών και των συνοδών τους, που προέρχονται από την περιφέρεια και απευθύνονται για νοσηλεία και θεραπεία σε ογκολογικά νοσοκομεία των δύο μεγαλουπόλεων.

 

XAIRETISMOS

EPIDEIKSH

 

Στις αρχές της δεκαετίας του '90 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» από μία ομάδα ευαισθητοποιημένων γυναικών, με πρωτοπόρο την Πρόεδρο του Συλλόγου Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Η απόφασή τους να στρατευθούν στο πλευρό του άρρωστου παιδιού ήταν τότε για την ελληνική κοινωνία ένα ευχάριστο ξάφνιασμα.

Πρώτη βασική επιδίωξη της "ΕΛΠΙΔΑΣ" ήταν η δημιουργία μιας πρότυπης ιατρικής μονάδας, που μέχρι τότε δεν υπήρχε στην Ελλάδα: της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, όπου θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις σε παιδιά που νοσούν από αιματολογικά, γενετικά και κληρονομικά νοσήματα, όπως λευχαιμία, συμπαγείς όγκοι, νευροβλαστώματα, μεσογειακή αναιμία, και άλλα.

Ο πρώτος στόχος πραγματοποιήθηκε, και το 1993 η μονάδα εγκαινιάστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ακολούθησε η δημιουργία του Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ», στην οδό Μικράς Ασίας 46 στην περιοχή Γουδή, που φιλοξενεί παιδιά από την περιφέρεια της Ελλάδας μαζί με τις οικογένειές τους, που έχουν ανάγκη να διαμένουν στην Αθήνα για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους στη Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, καθώς και στις ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων "Αγία Σοφία" και "Αγλαϊα Κυριακού". Ο Ξενώνας εγκαινιάστηκε το 1999.

 

MPALETO-2

MPALETO-3

 

Ο επόμενος μεγάλος στόχος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ήταν η δημιουργία του πρώτου Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου στην Ελλάδα. Ένα έργο που θα παρείχε τα πιο σύγχρονα μέσα για την αντιμετώπιση όλων των μορφών παιδικού καρκίνου. Η ανέγερση του Νοσοκομείου, για την οποία κινητοποιήθηκε ο Σύλλογος τα τελευταία χρόνια με πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και σύμμαχό του τον Ελληνικό λαό, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε στις 14 Οκτωβρίου 2010.

 

MPALETO-4

 

Η «ΣΤΟΡΓΗ» είναι ο σύλλογος που ίδρυσαν οι Φίλοι των Καρκινοπαθών Παιδιών το 1991 στη Θεσσαλονίκη, για να βοηθήσουν τα παιδιά που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και να συμπαρασταθούν στους γονείς τους.

Το πρώτο μεγάλο έργο της ΣΤΟΡΓΗΣ είναι η κατασκευή κι ο επιστημονικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός ενός Αιματολογικού Κέντρου, το οποίο δώρισε στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

Το Αιματολογικό Κέντρο της ΣΤΟΡΓΗΣ, κτίστηκε στο γενικό νοσοκομείο Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ σε χώρο που διατέθηκε από το νοσοκομείο για το σκοπό αυτό. Καταλαμβάνει έκταση 4000 τετραγωνικών μέτρων που είναι διαμοιρασμένη σε 3 ορόφους και διαθέτει 58 κρεβάτια.

 

POLYXRWMIA

TRAGOYDI-SKHNH-2

 

Ο Σύλλογος συνέβαλλε και εξακολουθεί να συμβάλλει στον εξοπλισμό των δύο ογκολογικών αιματολογικών παιδιατρικών κλινικών που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και εξυπηρετούν όλη τη Βόρεια Ελλάδα με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ώστε ο βαθμός νοσηλείας και θεραπείας των παιδιών να είναι ο άριστος.

Το επόμενο μεγάλο έργο της «ΣΤΟΡΓΗΣ» είναι η δημιουργία και η λειτουργία ενός ξενώνα για τα άρρωστα παιδιά και τους συνοδούς τους όταν έρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης. Εκεί θα φιλοξενούνται δωρεάν για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους. Ήδη ο ξενώνας αυτός έχει τελειώσει, βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς και υπολογίζουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η λειτουργία του.

Ο ξενώνας οικοδομήθηκε σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς και αποτελείται από 4 ορόφους συνολικού εμβαδού περίπου 2.000 τ.μ.. Διαθέτει 18 δίκλινα δωμάτια με ατομικό λουτρό, κουζίνα σε κάθε όροφο, τραπεζαρία, κυλικείο, χώρους για πλυντήρια-στεγνωτήρια, βοηθητικούς χώρους, χώρους αναψυχής καθώς και χώρους διδασκαλίας ώστε τα παιδιά να μη χάνουν την επαφή με τα μαθήματά τους. Διαθέτει ακόμα δωμάτιο για ημερήσια φιλοξενία παιδιών που έρχονται αυθημερόν για θεραπεία ή επανεξέταση. Εξοπλισμένος με διάφορους ειδικούς χώρους αλλά και βοηθητικούς χώρους, ο Ξενώνας δίνει τη δυνατότητα στις φιλοξενούμενες οικογένειες να καλύπτουν πλήρως όλες τις ανάγκες τους.

φωτογραφίες: Μαρία Τσινά

 

XOREYTIKO-2

XOREYTIKO-3

 

XOREYTIKO-4

XOROS-KOSMOS

EOD

ANAMNHSTIKH

επιστροφή στην κορυφή