Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Στο Ισραήλ ο Κ. Μητσοτάκης

MHTSOTAKHS-ISRAHL

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Δεκτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο έγινε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται στο Ισραήλ.

Στο επίκεντρο της ωριαίας συνάντησής τους βρέθηκε το χριστιανικό στοιχείο στην Ιερουσαλήμ, ο θρησκευτικός τουρισμός αλλά και οι εργασίες αναστήλωσης στον Πανάγιο Τάφο που βασίζονται σε μελέτη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

«Η παρουσία σας είναι η πραγματική προσφορά και συνεισφορά. Πέρα από τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας Ισραήλ υπάρχει και κάτι ακόμα. Η Ελλάδα δεν παύει να είναι για τους χριστιανούς εδώ το λίκνο της Ρωμιοσύνης. Είμαστε το καταφύγιο της μέσης Ανατολής» είπε ο Πατριάχρης υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη.

«Σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας η Ελλάδα παραμείνει μια νησίδα σταθερότητας. Αντιμετωπίζουμε τις δικές μας προκλήσεις και εσείς με τη γεωγραφική σας απόσταση τα βλέπετε πιο αντικειμενικά. Στην ελληνική κοινωνία επικρατεί η αίσθηση του αδιέξοδου ότι χώρα έχει πάρει λάθος κατεύθυνση κάτι που εντείνει την απαισιοδοξία. Αυτό καθιστά πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη για ένα πνευματικό καταφύγιο» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πατριάρχης αναγόρευσε τον κ. Μητσοτάκη σε Μέγα Σταυροφόρο του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου.


Το προσφυγικό θα έχει ξεχωριστή θέση στην «ατζέντα» του κ. Μητσοτάκη, καθώς συνδέεται άμεσα με την συριακή κρίση και την αστάθεια που προκαλεί η διαρκώς ανατροφοδοτούμενη ένταση στην περιοχή. Στις επαφές τόσο με τον Προέδρο του Ισραήλ την Κυριακή όσο και με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπεντζαμιν Νετανιάχου τη Δευτέρα βασικές επιδιώξεις είναι η ανάδειξη του σταθεροποιητικού περιφερειακού ρόλου που μπορεί να ασκήσει η Ελλάδα και ταυτόχρονα η προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας, καθώς επίσης του σχεδίου του για την Ελλάδα τής μετά τον λαϊκισμό εποχής, όπως λένε χαρατηριστικά στη ΝΔ.

Το ταξίδι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει και αναπτυξιακη διάσταση εξ’ ου και οι επισκέψεις σε προηγμένα ινστιτούτα και σταρτ απ επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ως βασικό προσανατολισμό αγροτική ανάπτυξη και τουρισμό, δυο πολύ σημαντικούς τομείς για την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας, για τους οποίους μπορεί να αντληθεί χρήσιμη πληροφόρηση για βέλτιστες πρακτικές από μια χώρα η οποία αποτελεί υπόδειγμα στους συγκεκριμένους τομείς.

Επίσης, θα μεταβεί στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με την παλαιστινιακή ηγεσία.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem.

επιστροφή στην κορυφή