Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Χόρτα-κίνδυνος για τους οδηγούς στο δρόμο προς Νικήτη (ΦΩΤΟ)

XORTA-AYTOKINHTO

Αγωνιούν καθημερινά παραθεριστές της περιοχής

Σε εφιάλτη έχει μετατραπεί η έξοδος από τους κάθετους δρόμους που βρίσκονται στην κεντρική επαρχιακή οδό προς Σιθωνία στην Χαλκιδική, και ειδικότερα στο τμήμα από τη Μεταμόρφωση προς τη Νικήτη.

Όπως αναφέρουν στο halkidikifocus.gr, ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών της περιοχής, τα χόρτα και τα κλαδιά περιορίζουν σε επικίνδυνο βαθμό την ορατότητα των οδηγών.

«Τη φετινή χρονιά δεν έγινε κοπή των θάμνων στην άκρη του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα η έξοδος από τους παράπλευρους δρόμους στον κεντρικό να αποτελεί ...extreme sport», υποστηρίζει χαρακτηριστικά στο halkidikifocus.gr η ιδιοκτήτρια σπιτιού στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, Χριστίνα Λαμπροπούλου.

Ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος είναι ορατός, καθώς λόγω και των διαδοχικών στροφών που υπάρχουν στο σημείο, οι οδηγοί δεν μπορούν να αντιληφθούν εύκολα τα οχήματα που κινούνται στον επαρχιακό δρόμο. «Ήδη δύο φορές κινδυνέψαμε εμείς και οι γείτονες από σοβαρό τροχαίο», σημειώνει η κ. Λαμπροπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, οι πιθανότητες πρόκλησης ατυχήματος αυξάνονται ακόμη περισσότερο κατά τις ημέρες και ώρες αιχμής στη διάρκεια του καλοκαιριού. Επιπλέον, ορισμένοι οδηγοί μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην προσπάθειά τους να αποφύγουν όσους βγαίνουν απότομα από τις κάθετες οδούς.

 

8AMNOS-AUTO-KONT

8AMNOS-PRF-AUTO

XORTA-KIGKLIDWMA

 

Κίνδυνος πυρκαγιάς

Τα ξερά χόρτα και τα κλαδιά αποτελούν εστία πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως επισημαίνει η κ. Λαμπροπούλου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την εγκληματική αδιαφορία ενός ασυνείδητου, ο οποίος θα πετάξει ένα αναμμένο αποτσίγαρο είναι πιθανό να οδηγήσουν στην εκδήλωση φωτιάς.

Οι παραθεριστές της περιοχής απευθύνθηκαν σε μια σειρά από φορείς, όπως ο Δήμος Σιθωνίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και το Δασαρχείο Πολυγύρου, ωστόσο δεν έλαβαν ουσιαστική απάντηση.

 

XORTA-DROMOS

KALAMIA

 

Ελλιπής φωτισμός, ασυντήρητος δρόμος

Εκτός από τα χόρτα και τους θάμνους που εμποδίζουν την ορατότητα στους οδηγούς, οι περίοικοι επισημαίνουν την έλλειψη ηλεκτροφωτισμού και την κακή κατάσταση που παρουσιάζει ο ασφαλτοτάπητας σε διάφορα σημεία κατά μήκος της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών-Σιθωνίας και κυρίως μετά τη διασταύρωση Γερακινής-Πολυγύρου.

«Αν εγκαταλείψουν κάποιον ανάμεσα στη Μεταμόρφωση και τη Νικήτη στη διάρκεια της νύχτας, πολύ δύσκολα θα αντιληφθεί που βρίσκεται, αφενός από το πυκνό σκοτάδι επειδή δεν υπάρχουν φώτα και αφετέρου από την απουσία σήμανσης, όπως πληροφοριακών πινακίδων», τονίζει σκωπτικά στο halkidikifocus.gr, παραθεριστής της περιοχής, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

 

XORTA-PINAKIDA

8AMNOS-AYTOKINHTA

 

Η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη

Μιλώντας στο halkidikifocus.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, σημειώνει ότι στην περιοχή της Μεταμόρφωσης η κοπή χόρτων έγινε προς το τέλος της άνοιξης από τα αντίστοιχα συνεργεία, στο πλαίσιο της σχετικής εργολαβίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Δυστυχώς, πολλές φορές οι καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα οι βροχοπτώσεις της εποχής ευνοούν τη βλάστηση και επανέρχεται το πρόβλημα», εξηγεί.

Πάντως, διαβεβαιώνει πως στο νέο προγραμματισμό για αντίστοιχες επεμβάσεις και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας θα ληφθεί μέριμνα και για την περιοχή της Σιθωνίας.

 

XORTA-AMAKSI

KLADIA-PRF-SKET

8AMNOS-SKETOS-APLA

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2