ΡΟΗ 24/7:

Σπάλα μελωμένη

spala-melwmeni-small
Χοιρινό κομμάτι, που μαρινάρεται και ψήνεται ολόκληρο επάνω σε φωλιά κρεμμυδιών. Εξαιρετική πρόταση για Κυριακάτικο τραπέζι! Τα βήματα είναι απλά, πάμε στην κουζίνα να τα δούμε παρέα...


Υλικά:
1.200 γρ. χοιρινή σπάλα (Α/Ο)
5 κ.σούπας μέλι
3 κ.σούπας μουστάρδα πικάντικη
πάπρικα
καγιέν
μπαχάρι
γαρύφαλλο
αλάτι
θυμάρι
ελαιόλαδο

3 κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες
2-3 σκελίδες σκόρδου σε φετάκια

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, δημιουργούμε τη μαρινάδα μας και μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, τοποθετούμε μέσα στο μπολ το κομμάτι χοιρινού και κάνουμε μασάζ, έτσι ώστε να πάει παντού και να αποκτίσει νπστιμιά κάθε σημείο του κρέατος. Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε μικρές οπές και να σπρώξουμε και εκεί λίγη από τη μαρινάδα μας.
Έχουμε ήδη κόψει τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου. Σε ένα κομμάτι λαδόκολλας, τοποθετούμε σαν βάση τις ροδέλες κρεμμυδιού και τις φέτες σκόρδου, τοποθετούμε επάνω τους το κρέας μας και έπειτα περιχύνουμε με όση μαρινάδα μπορεί να έχει μείνει στο μπολ.
(Κλείνουμε καλά, έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε το ψήσιμο του.) Εκτός από λαδόκολλα, θα χρειαστούμε και αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να θωρακίσουμε καλά το κρέας μας.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθετούμε το ταψί με το κρέας μας. Χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ½ ώρα. Έπειτα, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα σαν φωλιά και ψήνουμε για άλλη μια ώρα.
Για να κοπεί καλά σε φέτες το κρέας μας, είναι καλό να περιμένουμε λίγο να κρυώσει.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 8,50 ευρώ
Μερίδες: 6

Σπάλα χοιρινή προμηθευτήκαμε από το κρεοπωλείο του Αλέξανδρου Πανισκάκη.
Λαχανικά από την φρουτεμπορική Καβάλογλου.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 21:36
επιστροφή στην κορυφή