ΡΟΗ 24/7:

Kirobo Mini: Το μωρό -ρομπότ που ξυπνά το μητρικό ένστικτο [εικόνα]

moroo-708 0

Ονομάζεται Kirobo Mini, έχει ύψος μόνο δέκα εκατοστών, μοιάζει με χαριτωμένο μωρό και μπορεί να πιάσει ψιλή κουβεντούλα με τον διπλανό του.

 

Αυτό είναι το νέο ρομποτάκι της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota, το οποίο ξυπνά μητρικά ένστικτα, ιδίως σε μια χώρα με μεγάλη υπογεννητικότητα, όπου πολλές παντρεμένες γυναίκες δεν έχουν κάνει παιδί, ενώ μία στις δέκα δεν παντρεύεται ποτέ.

Το ρομπότ θα αρχίσει να πωλείται στην Ιαπωνία το 2017 με χαμηλή τιμή γύρω στα 350 ευρώ. Προορίζεται να κρατά παρέα στον δρόμο, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή οπουδήποτε αλλού, καθώς μπορεί κανείς να το μεταφέρει μαζί του και να το ακουμπά κάπου κοντά του.

moroo

Το Kirobo Mini, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC, μιλάει με φωνή που θυμίζει μωρό, μπορεί να χειρονομεί, να αλλάζει εκφράσεις στο πρόσωπό του, να ανοιγοκλείνει τα μάτια του και να θυμάται τι αρέσει και τι όχι στον διπλανό του.

Ακόμη μπορεί να συνδέεται με διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές ή με το αυτοκίνητο του χρήστη, από τις οποίες παίρνει δεδομένα και έτσι είναι σε θέση να συζητά με τους ανθρώπους για πράγματα σχετικά με αυτούς.

Ο πρόδρομός του ήταν το μεγαλύτερο Kirobo, ύψους 34 εκατοστών, που στάλθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2013, συνοδεύοντας τον ιάπωνα αστροναύτη Κόχι Βακάτα για να μη νιώθει μόνος.

Η Ιαπωνία βρίσκεται στην πρωτοπορία διεθνώς τόσο στην τεχνολογία, όσο και στη χρήση ρομπότ σε εργοστάσια, γραφεία, καταστήματα, νοσοκομεία, σπίτια, εστιατόρια κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

επιστροφή στην κορυφή