ΡΟΗ 24/7:

Νέο εργαλείο από την Google -Βοηθά τους αναγνώστες να τσεκάρουν αν οι ειδήσεις είναι αληθινές

google-check-facts-708

«Στα επτά χρόνια που έχουμε ξεκινήσει την επισήμανση των άρθρων στις Ειδήσεις Google, έχουμε ακούσει πολλούς αναγνώστες να απολαμβάνουν την εύκολη πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα τύπων περιεχομένου», τόνισε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της και ανέφερε:

 

«Σήμερα, προσθέτουμε ένα ακόμη ταγκ, το Fact check, για να βοηθήσουμε τους αναγνώστες να βρουν τον έλεγχο στις ειδήσεις».

Πλέον, οι αναγνώστες θα είναι σε θέση να δουν αν οι ειδήσεις που διαβάζουν είναι πλαστές ή αν οι ισχυρισμοί στον τίτλο είναι ψευδείς ή έχουν μεγαλοποιηθεί.

Μέσα από μια αλγοριθμική διαδικασία από τη schema.or, οι ειδήσεις θα συνδέονται με τον έλεγχο άρθρων και ιστοσελίδων. Αυτό θα επιτρέπει στους αναγνώστες να επικυρώνουν ή να ξεσκεπάζουν ειδήσεις και ιστορίες που διαβάζουν στο Διαδίκτυο.

O συγγραφέας Ραλφ Κέγιες υποστηρίζει πως ζούμε σε «μετά-αλήθεια» εποχή, όπου οι συζητήσεις σπάνια εστιάζουν σε γεγονότα ή πολιτική και επικεντρώνονται στο συναίσθημα. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί αυτή την τακτική, κάνοντας παραπλανητικές δηλώσεις. Το Politifact έχει βαθμολογήσει το 71% των δηλώσεων τους ως ψευδείς.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως δεν είναι καθόλου τυχαία η εισαγωγή του νέου εργαλείου λίγες εβδομάδες πριν τις αμερικανικές εκλογές.

iefimerida.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η ΕΛ.ΑΣ. προτρέπει τα παιδιά να αποφεύγουν τα #checkin
επιστροφή στην κορυφή