xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πρώτη στην αξιολόγηση των νέων προγραμμάτων του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης η ΑΝΕΤΧΑ

leader clld

- Τον Δεκέμβριο αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για τη χρηματοδότηση


Την πρώτη θέση πανελλαδικά κατέκτησε για άλλη μία φορά η Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής, στην αξιολόγηση των νέων προγραμμάτων Leader και Αλιείας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συγκέντρωσε 89,93 βαθμούς, ανάμεσα σε 49 Αναπτυξιακές Εταιρείες από όλη την Ελλάδα, που υπέβαλαν προτάσεις, με δεύτερη την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και τρίτη την Αναπτυξιακή Πάρνωνα.
Είναι η 3η συνεχόμενη προγραμματική περίοδος, στην οποία η ΑΝΕΤΧΑ κατέχει την πρώτη θέση κατά την υποβολή των τοπικών προγραμμάτων, ενώ έχει καταλάβει κατ’ επανάληψη την πρώτη θέση στην απορρόφηση των κονδυλίων τους κατά 100%.
Να υπενθυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα η ΑΝΕΤΧΑ είχε σειρά συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς, επιχειρηματίες και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, όπως είπε ο Πρόεδρός της Γιώργος Πασαλής, μιλώντας στο halkidikifocus, από τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, καταρτίστηκαν οι προτάσεις που κατατέθηκαν προς αξιολόγηση στο Υπουργείο, το οποίο τις έκρινε θετικότατα. «Αυτή η πρωτιά μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε περισσότερα κονδύλια», τόνισε ο κ. Πασαλής, εκτιμώντας ότι σε πρώτη φάση το ποσό που θα πάρει η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής θα πρέπει να κυμαίνεται περίπου στα 15 εκατ. ευρώ.
Όπως επεσήμανε ο κ. Πασαλής, οι περισσότερες προτάσεις που υπέβαλλε η ΑΝΕΤΧΑ αφορούν τον Τουρισμό και τον Πρωτογενή τομέα. Ακόμη ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής ανέφερε ότι σήμερα είχε επαφή με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης για συνάντηση, σημειώνοντας ότι αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με το Υπουργείο και στη συνέχεια η ΑΝΕΤΧΑ να προκηρύξει την πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Χαλκιδικής» τόνισε ο κ. Πασαλής, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα που θέλουν να επενδύσουν στο νομό, αλλά και από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Κύπρο, την Κίνα, τη Ρωσία, ακόμη και από τη Σερβία».
Τέλος ο κ. Πασαλής δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της ΑΝΕΤΧΑ, που όλο αυτό το διάστημα έκαναν καταπληκτική δουλειά για να συνταχθεί ο φάκελος που μας έδωσε την πρωτιά, δουλεύοντας ακούραστα. Απέδειξαν ότι η Αναπτυξιακή δεν έχει μόνο παρελθόν και παρόν αλλά και μέλλον».

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2