xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Σύλληψη 29χρονου στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

sulhpsh antra xeiropedes3

Η Αστυνομία τον καταδίωξε στην Εγνατία - Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη συνεργών του

 

Ένας 29χρονος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Κέντρου Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, που ενέχεται σε περίπτωση παράνομης διακίνησης αλλοδαπώνΣε βάρος του, αλλά και δύο συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της Παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών από τα εξωτερικά σύνορα της χώρας προς το εσωτερικό από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής, της Εγκληματικής οργάνωσης, της Αντίστασης, της Απείθειας και της Έκθεσης.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Εγνατία Οδό, εντοπίστηκε όχημα που οδηγούσε ο συλληφθείς, ο οποίος σε φωτεινά και ηχητικά σήματα των αστυνομικών προκειμένου να σταματήσει για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγει.

Ακολούθως, ακινητοποιήθηκε στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου Προφήτη, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε συνολικά 10 αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής, 2 εκ των οποίων βρέθηκαν στο χώρο αποσκευών. Σημειώνεται ότι, οι μεταφερόμενοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο τέλεσης της παράνομης μεταφοράς, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του, ένα tablet και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

επιστροφή στην κορυφή