Χοιρινό ρολό σε χρώματα Χριστουγέννων
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Σήμερα μαγειρεύουμε χοιρινό ρολό με γέμιση σε χρώματα γιορτινά! Μοσχομυρίζει το σπίτι όλο!!! Πάρτε ιδέα για το τραπέζι των γιορτών...
Υλικά:
2 κιλά χοιρινό κρέας, ανοιγμένο σε ορθογώνιο σχήμα
1 κρέμα τυριού με ψιλοκ/να μυρωδικά
6 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμ.
150 γρ. σπανάκι φρέσκο
αλάτι και πιπέρι
100 γρ. βούτυρο
Ανοίγουμε το «φύλλο» χοιρινού και αφού το αλατοπιπερώσουμε και από τις δύο πλευρές, αλοίφουμε την κρέμα τυριού σε όλη του την επιφάνεια. Συνεχίζουμε απλώνονταςι λωρίδες πιπεριάς, πασπαλίζοντας κεφαλοτύρι και τέλος τοποθετώντας μέχρι τα ¾ της επιφάνειας, φύλλα από σπανάκι. Με την βοήθεια μιας λαδόκολλας, ρολάρουμε σφιχτά και στη συνέχεια περνάμε με δίχτυ το ρολό μας. Απλώνουμε βούτυρο σε όλη του την επιφάνεια περιμετρικά και ψήνουμε σε κλειστή γάστρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Θα χρειαστούν άλλα 15 λεπτά ψησίματος χωρίς καπάκι. Σερβίρουμε το ρολό μας με ρύζι, πουρέ πατάτας ή λαχανικά βουτύρου.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου