Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Προηγείται η ΝΔ με 29,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

intrv

Δημοσκόπηση της Interview για τη "Βεργίνα Τηλεόραση"

Αν αύριο είχαμε εκλογές, το κόμμα που θα έβγαινε πρώτο θα ήταν η ΝΔ με ποσοστό 29.9% . Δεύτερο κόμμα θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19.4% και η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων θα ήταν περίπου 10 μονάδες χωρίς αναγωγή.  

Αυτό είναι ένα μόνο από τα σημαντικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την πανελλαδική έρευνα σε δείγμα 1000 ατόμων που διενεργεί η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview για λογαριασμό με τη Βεργίνα Τηλεόραση.

Τα αποτελέσματα της επίκαιρης αυτής έρευνας παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου και της Άννας Τσίμου «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα».

Μάχη με πολλές εκπλήξεις για ένα έδρανο στη Βουλή! 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης οι ΑΝΕΛ αλλά και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν ποσοστό 2.5% , ενώ το Ποτάμι εμφανίζει αισθητά μειωμένα τα ποσοστά του στο 2%. Τρίτο και τέταρτο κόμμα που θα ψήφιζαν οι ερωτηθέντες «εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές», είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6.0% και το ΚΚΕ καθώς και η ΔΗΣΥ με ποσοστό 5.0%.

Σημαντική  ωστόσο είναι και η διαφορά που καταγράφεται στη συσπείρωση των κομμάτων με τη ΝΔ να καταγράφει 79.0%,ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 34.0%.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση των πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ, πρώτος σε ποσοστά (65.9%) εμφανίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στη δεύτερη θέση είναι οι Μάκης Βορίδης (59.9%), Κώστας Χατζηδάκης (59.5%) και Βασίλης Οικονόμου (40.9%).  

Πούτιν και Ρωσία

Στο πλαίσιο της έρευνας οι ερωτηθέντες απάντησαν και «ποια χώρα θεωρούν περισσότερο φιλική προς την Ελλάδα», με την Ρωσία να έρχεται ως πρώτη επιλογή με ποσοστό 43%, τις ΗΠΑ με μεγάλη διαφορά στο 16% και τη Γερμανία στο 13%.

Αντίστοιχα, στην ερώτηση ποιον ηγέτη εκτιμούν οι Έλληνες περισσότερο ο Βλάντιμιρ Πούτιν συγκέντρωσε ποσοστό 39%, η Άνγκελα Μέρκελ 11%, ενώ ο νεοεκλεγείς  Ντόναλντ Τράμπ μόλις 9%!  

επιστροφή στην κορυφή