Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Ποιός σας είπε οτι το κριθαράκι γίνεται μόνο με τομάτα; Πάμε να φτιάξουμε ένα φαγητό σχετικά γρήγορο και απ’όσα λένε όοσοι δοκίμασαν... σκέτη απόλαυση!
Υλικά:
2 κούπες κριθαράκι μέτριο
2 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σούπας κάπαρη
2 χούφτες τοματίνια
1 σκελίδα σκόρδου
½ ματσάκι μαιντανό λεπτοκομένο
χυμό από ένα λεμόνι
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμ.
6 κούπες ζεστό νερό στο οποίο διαλύουμε ζωμό βοδινό
ελαιόλαδο
2 κ.σούπας βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι μας και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο για να δώσει το άρωμά του. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κριθαράκι και το γυαλίζουμε. Ρίχνουμε την πρώτη δόση ζωμού (μια κούπα) και κατόπιν τα τοματίνια, την πιπεριά, την κάπαρη. Ανακατεύουμε καλά και σταδιακά πρποσθέτουμε όλο τον ζωμό. Όταν το φαγητό μας ρουφήξει σχεδόν όλα τα υγρά του, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον μαιντανό και το βούτυρο. Αλάτι και πιπέρι και τέλος το κεφαλοτύρι. Καλό ανακάτεμα και το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Σερβίρεται ζεστό και ταιριάζει με λευκό οίνο.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 3,00 ευρώ
Μερίδες: 6
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Μια κρέπα πάντα είναι ευπρόσδεκτη...