ΡΟΗ 24/7:

Πούτιν: Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες επιθυμούν τη λήξη του εμπάργκο

poutin portraito

«Βλάπτει τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας

 

Λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του ότι θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό για να σταματήσει η αιματοχυσία στην ανατολική Ουκρανία κι έπειτα από το «μπλόκο» στις εισαγωγές που αποφάσισε, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ισχυρίστηκε ότι πολλοί είναι οι ηγέτες που επιθυμούν να σταματήσει η αντιπαράθεση με τη Μόσχα και η επιβολή κυρώσεων εκατέρωθεν.

«Πιστεύω ότι πολλοί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών, συναδέλφων μου, (θέλουν) να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από μια κατάσταση που βλάπτει τη συνεργασία μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία στις αρχές του έτους.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι πρόσφατα συνομίλησε με τον Φρανσουά Ολάντ και ένιωσε ότι την ίδια αίσθηση (για τις κυρώσεις) είχε και ο Γάλλος ομόλογός του.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να συναντήσει τον Φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο στο Σότσι για να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας, ενώ η φινλανδική προεδρία διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» με αντικείμενο την ουκρανική κρίση.

«Δεν επιθυμώ να εμφανιστώ ως μεσολαβητής για την ειρήνη. Όμως είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε διάλογο. Υπάρχει η αίσθηση ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός Ψυχρού Πολέμου», είπε ο Νιινίστο σε δημοσιογράφους. Τόνισε επίσης ότι δεν έχει πάρει «εντολή» από καμία άλλη χώρα, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση είδε θετικά την πρόσκληση για το ταξίδι.

 

protothema.gr

επιστροφή στην κορυφή