ΡΟΗ 24/7:

O Robin Williams έπασχε από πάρκινσον

robin wiliams

Την αποκάλυψη έκανε η σύζυγός του Susan Schneider που ξεκαθάρισε ότι ο διάσημος ηθοποιός ήταν «καθαρός» από καταχρήσεις


Νέα διάσταση στην υπόθεση της αυτοκτονίας του Robin Williams που έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση δίνει η δήλωση που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης η σύζυγός του Susan Schneider.

Η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού αποκαλύπτει ότι το τελευταίο διάστημα στον Williams είχε διαγνωστεί πάρκινσον σε αρχικό στάδιο.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι ο ηθοποιός ήταν «καθαρός» από τις καταχρήσεις που τον είχαν τόσο ταλαιπωρήσει στο παρελθόν.

«Η αποχή του Robin από καταχρήσεις ήταν άθικτη και ήταν γενναίος καθώς έδινε τις δικές του μάχες με την κατάθλιψη, το άγχος καθώς και το πάρκινσον σε αρχικό στάδιο, για το οποίο δεν ήταν έτοιμος να μιλήσει δημόσια. Ελπίζουμε ότι στον απόηχο του τραγικού θανάτου του Robin άλλοι θα βρουν τη δύναμη να αναζητήσουν θεραπεία και στήριξη για να αντιμετωπίσουν όποιες μάχες πρέπει ώστε να νοιώθουν λιγότερο φόβο» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η Schneider.

Η σύζυγός του Williams ευχαριστεί επίσης όλους όσοι εξέφρασαν την αγάπη και το θαυμασμό τους για τον σύζυγό της και χαρακτηρίζει ως μεγαλύτερο επίτευγμά του - εκτός από τα τρια του παιδιά - ότι προσέφερε χαρά και ευτυχία «κυρίως σε όσους έδιναν τις προσωπικές τους μάχες»

«Ο Robin περνούσε μεγάλος μέρος της ζωής του βοηθώντας άλλους. Κάθε φορά που διασκέδαζε κάποιον είτε στο θέατρο, είτε στον κινηματογράφο, είτε στην τηλεόραση, είτε σε κάποιο στρατόπεδο, είτε κάποιο παιδί που ήταν άρρωστο, ο Robin ήθελε να γελάμε και να νιώθουμε λιγότερο φοβισμένοι. Μετά το θάνατό του, όλοι εμείς που τον αγαπούσαμε βρήκαμε κάποια παρηγοριά στην τρομακτική αγάπη και θαυμασμό που έδειξαν εκατομμύρια ανθρώπων που ακούμπησε τις ζωές τους. Η μεγαλύτερη κληρονομιά του, εκτός από τα τρία του παιδιά, είναι η χαρά και η ευτυχία που προσέφερε σε άλλους, κυρίως σε όσους έδιναν τις προσωπικές τους μάχες» καταλήγει η ανακοίνωσή της.

Λίγες ώρες νωρίτερα η εκπρόσωπος της οικογένειας Μάρα Μπούξμπαουμ είχε στείλει επιστολή στο NBC News στην οποία επισήμανε ότι οι φήμες που ήθελαν τον ηθοποιό να βρίσκεται σε ιδιαίτερα άσχημη οικονομική κατάσταση ήταν εσφαλμένες.

«Οι αναφορές για οικονομικά προβλήματα είναι εσφαλμένες. Κατανοώ την επιθυμία του κόσμου να καταλάβει αυτό που συνέβη, αλλά θα τους πρότεινα να εστιάσουν την προσοχή τους στο πώς θα βοηθήσουν ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι θα «ήμασταν ευλογημένοι αν είχαμε το οικονομικό στάτους του Ρόμπιν».

 

protothema.gr

επιστροφή στην κορυφή