ΡΟΗ 24/7:

«ωχ... Ηλέκτρα» στο Θέατρο Δάσους

Image 0753 low

Στις 26 και 27 Αυγούστου

 

Μ’ ένα καινούργιο, σύγχρονο έργο «ωχ... Ηλέκτρα» του Αλέξη Καλλίτση περιοδεύει το φετινό καλοκαίρι ο Πέτρος Φιλιππίδης - υποδυόμενος την Ηλέκτρα - και δίνει δύο παραστάσεις στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Αυγούστου.

Ο Αλέξης Καλλίτσης, βασιζόμενος στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, έγραψε μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα, η οποία μη μπορώντας ν’ αντέξει τα δεινά της οικογένειάς της, δηλαδή τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών, καταφεύγει στη βοήθεια ειδικού: Απευθύνεται δηλαδή σε ψυχολόγο!

Το έργο: Η Ηλέκτρα αποφασίζει να επισκεφθεί ψυχολόγο, καθώς έχει φτάσει σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να βρει μόνη της λύση στα προβλήματά της.

«Είναι η πρώτη μου φορά που πάω σε ψυχολόγο.

Εδώ και κάμποσο καιρό δεν έβρισκα το λόγο.

Όμως γιατρέ μου τα ’παιξα και έπαθα μπορνιόκο.

Έφτασα σ’ αδιέξοδο. Έπαθα κοκομπλόκο.

Με πιάνει τρόμος του κενού και έχω και ιλίγγους

Κι άμα ρημαδοκοιμηθώ στον ύπνο βλέπω σβίγγους».

Έτσι λοιπόν προβληματισμένη και φορτισμένη μετά το θάνατο του πατέρα της, Αγαμέμνονα, τον οποίο σκότωσε η μητέρα της, Κλυταιμνήστρα, μαζί με τον εραστή της, Αίγισθο, περιμένει τον αδερφό της, Ορέστη, να γυρίσει έπειτα από χρόνια απουσίας και να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα τους. Πραγματικά, ο Ορέστης έρχεται μαζί με το φίλο του, Πυλάδη, και παρέα με τον Παιδαγωγό του σκαρφίζονται διάφορους τρόπους εκδίκησης.

Τι γίνεται, όμως, όταν εμφανίζεται το φάντασμα του Αγαμέμνονα; Όταν ο Ορέστης αδυνατεί ν' αποφασίσει αν θα σκοτώσει τη μητέρα του; Πόσες ανατροπές μπορούν να συμβούν;

Τελικά, η Ηλέκτρα θα βρει λύση ή θα τρελάνει και τον ψυχολόγο της;

Το έργο είναι μια καλογραμμένη κωμωδία που σχολιάζει τα κοινωνικά ήθη, τις ανθρώπινες σχέσεις, την οικονομία αλλά και τη φύση του νεοέλληνα με εύστοχο και καυστικό τρόπο. Κι αν στην τραγωδία κλαίγατε, εδώ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γελάσετε μέχρι δακρύων!

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης, Άννα Παναγιωτοπούλου

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς

Κοστούμια: Παναγιώτα Κόκορου

Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου, Θανάσης Γιαννακόπουλος

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς

Διανομή: Πέτρος Φιλιππίδης (Ηλέκτρα), Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (Κλυταιμνήστρα), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Αγαμέμνονας), Δημήτρης Μαυρόπουλος (Παιδαγωγός), Κρατερός Κατσούλης (Ψυχολόγος), Πάνος Σταθακόπουλος (Χορός), Αλμπέρτο Φάις (Ορέστης), Μάνος Ιωάννου (Αίγισθος), Χρήστος Σπανός (Πυλάδης), Σταύρος Καραγιάννης (Χορός), Κυριάκος Μαρκάτος (Χορός).

Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ

15 ευρώ φοιτητικό

13 ευρώ Άνεργοι-πολύτεκνοι

Ωρα έναρξης : 9.15 μμ

Προπώληση : 15 ευρώ

Εισιτήρια προπωλούνται στα εκδοτήρια της Πλ.Αριστοτέλους.

επιστροφή στην κορυφή