ΡΟΗ 24/7:

Ασταμάτητος ο Έμπολα - Επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο κρούσματα στη Νιγηρία

empola

Οι υπηρεσίες υγείας επιβεβαίωσαν δύο νέα κρούσματα του Έμπολα στη Νιγηρία κι έτσι αυξήθηκαν συνολικά σε 14. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο νέοι άνθρωποι που προσβλήθηκαν, είχαν έρθει σε επαφή με Λιβεριανό που τους μετέδωσε τον ιό.

 

Οι υπηρεσίες υγείας της Νιγηρίας επιβεβαίωσαν δύο νέα κρούσματα του Έμπολα, σε δύο ανθρώπους που μολύνθηκαν από πρόσωπα που είχαν έλθει σε επαφή με τον Λιβεριανό ο οποίος άθελά του μετέφερε τον ιό που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό στο Λάγκος, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής, ο Ονγεμπούτσι Τσούκβου.

Το σύνολο των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 14, είπε ο Τσούκβου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αμπούτζα.

"Η Νιγηρία κατέγραψε δύο πρώτα κρούσματα δευτερογενούς μόλυνσης", σημείωσε ο Τσούκβου στη συνέντευξη Τύπου αυτή. Πρόκειται για τις συζύγους δύο ανδρών που είχαν έλθει σε επαφή με τον Πάτρικ Σόγερ, τον Λιβεριανό δημόσιο λειτουργό ο οποίος είχε μολυνθεί από τον ιό και τον μετέφερε στη Νιγηρία την 20ή Ιουλίου, όπου πέθανε πέντε ημέρες αργότερα στο ιδιωτικό νοσοκομείο του Λάγκος όπου νοσηλευόταν.

Οι δυο γυναίκες, οι οποίες βρίσκονταν ήδη υπό παρακολούθηση, εισήχθησαν για νοσηλεία υπό απομόνωση σε μια ειδικευμένη ιατρική μονάδα στο Λάγκος. Από τους 14 ανθρώπους που μολύνθηκαν, οι πέντε απεβίωσαν (συμπεριλαμβανομένων των δύο γιατρών και των δύο νοσηλευτριών που φρόντισαν τον Σόγερ) και τέσσερις νοσηλεύονται.

Τα υπόλοιπα πέντε πρόσωπα που νοσηλεύθηκαν, οι γιατροί έκριναν πως «θεραπεύτηκαν», είπε ο υπουργός Υγείας της Νιγηρίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκανε λόγο την Τρίτη περί «ενθαρρυντικών ενδείξεων» όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας στη Νιγηρία.

«Μόνο μία αλυσίδα μετάδοσης έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής» στη Νιγηρία, επισήμανε η Φαντέλα Σάιμπ, μια εκπρόσωπος του ΠΟΥ, η οποία χαιρέτισε την «επαγρύπνηση» των νιγηριανών αρχών και τα «θετικά αποτελέσματα» των μέτρων που ελήφθησαν.

Η επιδημία του Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.350 ανθρώπους, περιλαμβανομένων 576 στη Λιβερία, 396 στη Γουινέα και 374 στη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του ΠΟΥ ο οποίος καλύπτει έως και την 18η Αυγούστου.

 

newsit.gr

επιστροφή στην κορυφή