ΡΟΗ 24/7:

Γερμανικά τουριστικά γραφεία: Ο ελληνικός τουρισμός αναγεννήθηκε

paralia kallithea

H Ελλάδα, ως αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Γερμανών, αναγεννήθηκε - Σημειώνεται θεαματική αύξηση των κρατήσεων το καλοκαίρι, επισημαίνει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Ν. Φίμπιγκ


«Πέρασε η εποχή, όπου όλες οι εφημερίδες ανέφεραν πως οι Έλληνες στολίζουν την καγκελάριο Μέρκελ με αγκυλωτούς σταυρούς, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί τουρίστες να μην αισθάνονται καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα», τονίζει σε συνέντευξή του προς τη γερμανική εφημερίδα Ruhr Nachrichten ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων, (DRV) Νόρμπερτ Φίμπιγκ.

Ο Γερμανός μάνατζερ διαπιστώνει «αναγέννηση» των ελληνικών τουριστικών προορισμών στις προτιμήσεις των τουριστών της χώρας του και διευκρινίζει ότι πριν από μερικά χρόνια -στα συμφραζόμενα της κρίσης- πολλοί Γερμανοί γύρισαν την πλάτη στην Ελλάδα, επιλέγοντας άλλους τουριστικούς προορισμούς.

«Ωστόσο, αυτή η τάση ήταν μικρής διάρκειας», επισημαίνει ο κ. Φίμπιγκ, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Γερμανοί «έμειναν πιστοί στην Ελλάδα» και επέλεξαν πακέτα διακοπών σε ελληνικά νησιά.

Σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση των κρατήσεων


«Αυτό το καλοκαίρι -αναφέρουν οι tour operator- οι αυξήσεις των κρατήσεων προς ελληνικούς προορισμούς κινούνται σε διψήφιο ποσοστό», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του DRV, διευκρινίζοντας ότι το μεγαλύτερο ρεύμα των Γερμανών τουριστών προτιμά την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι μεγάλοι tour operator, που κάνουν λόγο για αυξήσεις των πακέτων διακοπών προς τα ελληνικά νησιά της τάξεως του 20 έως 40%.

Ο Νόρμπερτ Φίμπιγκ αναφέρει επίσης ότι ήδη το περασμένο καλοκαίρι ο αριθμός των Γερμανών τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα ξεπέρασε τα 2,3 εκατομμύρια. Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, dpa, εφέτος η Ελλάδα θα σημειώσει στο πεδίο του τουρισμού νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 20 εκατομμύρια αφίξεις.

 

protothema.gr

επιστροφή στην κορυφή