ΡΟΗ 24/7:

Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές με 5ετές ομόλογο

xrimatistio1

Θετική αντίδραση της αγοράς των ομολόγων

Το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε τις τράπεζες BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank, HSBC, ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου 5ετούς διάρκειας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών και δημοσίευσε το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Τα ομόλογα θα εκδοθούν αύριο, Τρίτη 25 Ιουλίου.

Θετική αντίδραση της αγοράς των ομολόγων

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά μετά την ανακοίνωση για την επιστροφή της χώρας στις αγορές, για πρώτη φορά μετά το 2014, εκδίδοντας νέο 5ετές ομόλογο.
Η διαδικασία έκδοσης που θα ακολουθηθεί είναι αυτή του κοινοπρακτικού δανείου μέσω βιβλίων προσφορών που θα κλείσει αύριο. Οπότε και θα ανακοινωθούν τόσο το επιτόκιο δανεισμού καθώς και το ύψος των προσφορών που θα συγκεντρώσει η έκδοση. Υπενθυμίζεται ότι το 2014 το επιτόκιο δανεισμού για το 5ετές ομολόγου που είχε εκδοθεί τότε (αποδοση του ομολόγου) είχε διαμορφωθεί στο 4,95%.
Οι αγορές αντέδρασαν θετικά με τη σχετική ανακοίνωση. Είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά σημείωνε πτώση κατά 0,013% και κυμαίνονταν στο 3,34%. Αντίθετα σταθεροποιητικές τάσεις εμφάνιζε το 10ετές ομόλογο, το οποίο διαπραγματευόταν με απόδοση 5,27%.

επιστροφή στην κορυφή