ΡΟΗ 24/7:

Μάγεψε το "Αυγουστιάτικο Μουσικό Σεργιάνι" στη Συκιά (φωτο και βίντεο)

sergiani1

Μια εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό

 

Ένα μουσικό ταξίδι από Ανατολή σε Δύση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Συκιά, στο "1ο Αυγουστιάτικο Μουσικό Σεργιάνι", που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Συκιάς "Τορώνη", υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.

sergiani2

Το κοινό "σεργιάνισε" η διεθνούς φήμης Dilec Koc, ο Χρήστος Χαλκιάς στο ούτι, ο κορυφαίος σολίστ του κλαρίνου Μάνος Αχαλινωτόπουλος και ο Κώστας Φαλκώνης, ο οποίος είχε αναλάβει και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, ενώ τη μουσική επιμέλεια έκανε ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος. Να σημειώσουμε ότι μαζί με τον διεθνούς φήμης σολίστ του κλαρίνου, Μάνο Αχαλινωτόπουλο έπαιξε και ο Χαλκιδικιώτης μουσικός του κλαρίνου, Λάκης Χατζούδης, ενώ ένα τραγούδι ερμήνευσε η Αθηνά Πέγιου.

sergiani parga

Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς ο Σύλλογος Γυναικών Συκιάς ξεκίνησε μια σειρά δράσεων για την αγορά εξοπλισμού για το Ιατρείο της Συκιάς, με προαιρετικές χορηγίες και κουπόνια, επιδιώκοντας έως τα Χριστούγεννα να επιτευχθεί ο στόχος. Όσοι παραβρέθηκαν απόλαυσαν ένα ταξίδι από τη Σμύρνη στον Βόσπορο, από την Κωνσταντινούπολη και την κεντρική Μακεδονία μέχρι την Ήπειρο. Ένα ταξίδι στις μουσικές παραδόσεις και στα ακούσματα της Ανατολής και της Δύσης, στο πάντρεμα του χθες και του σήμερα.

sergiani kosmos

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Γιώργος Δαλδογιάννης, οι πρόεδροι της Συκιάς, Αθανάσιος Τζέλιος και Σάρτης, Μιχάλης Σπανός, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Συκιάς, που οργάνωσε την εκδήλωση και εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο Γιάννη Τζίτζιο, Μαρία Λαθούρη Πάργα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Στέλιος Βαλιάνος, ο πατήρ Νικόλαος και πλήθος κόσμου.

sergiani3

sergiani4

sergiani5

sergiani6

sergiani parga valianos

sergiani parga dilec

sergiani oloi

Δείτε παρακάτω το βίντεο με το "Σεργιάνισμα" αλλά και τα "ερωτοαπαντήματα" μεταξύ του Μάνου Αχαλινωτόπουλου και του Λάκη Χατζούδη

φωτο και βίντεο Γιάννη Κοτρόνης

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 29 Αυγούστου 2017 19:50
επιστροφή στην κορυφή