Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Η πραγματική εικόνα της Ελλάδας του... κ. Τσίπρα"

avgenakis2

Άρθρο του Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη

"Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που θέλει να εμφανίσει η Κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας όσο κι αν προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση και να … ξεγελάσει τους Έλληνες πολίτες, η πραγματική εικόνα είναι σκληρή, οδυνηρή και αδυσώπητη", υπογραμμίζει σε άρθρο του ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

"Η επίθεση της Κυβέρνησης στο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών είναι πιο βίαιη από ποτέ. Τα σημάδια φορολογικής εξάντλησης της κοινωνίας είναι πλέον ορατά. Οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει πλέον τα όρια της αντοχής τους από την άδικη υπερφορολόγηση και οι πιο πολλοί δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Σε καθημερινή βάση γίνονται 1.400 πλειστηριασμοί. Παράλληλα, η στάση πληρωμών του κράτους συνεχίζεται με τις προφανείς συνέπειες στην οικονομία", προσθέτει.

"Μια μέση ελληνική οικογένεια θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να καταβάλει φόρους ύψους 6000€, ένα αντικειμενικά δυσβάστακτο ποσό. Τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ προκαλούν ήδη απόγνωση στους περισσότερους Έλληνες. Πρόκειται για τον ΕΝΦΙΑ που ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί το 2014 ότι θα καταργήσει και το 2016 ότι θα μειώσει.

Την ίδια στιγμή, το κράτος αδυνατεί να εκπληρώσει στοιχειώδεις κοινωνικές υπηρεσίες. Η δημόσια υγεία καταρρέει: νοσοκομεία υπολειτουργούν, καρκινοπαθείς καθυστερούν μήνες να υποβληθούν σε θεραπείες, ασθενοφόρα παραμένουν καθηλωμένα, υπηρεσίες λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο του προσωπικού. Η δημόσια παιδεία υποβαθμίζεται: η κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων μεταλλάχθηκε στο διπλασιασμό τους εντείνοντας την κόπωση των παιδιών και αυξάνοντας την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών, οι ελλείψεις στα σχολεία αυξάνονται, η αριστεία αποτελεί πανάκεια, η ανώτατη εκπαίδευση με το ν. Γαβρόγλου επιστρέφει δεκαετίες πίσω, ο «προοδευτισμός» ανάγεται σε ανοχή σε αυτούς που σπάνε και καίνε με κάθε ευκαιρία", υποστηρίζει ο κ. Αυγενάκης.

"Ταυτόχρονα, τα νέα μέτρα ύψους 5,1 δις που συνυπέγραψαν οι κ.κ. Τσίπρας-Καμμένος είναι προ των πυλών. Μέτρα που θα πλήξουν τους πάντες και προπάντων τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, μέτρα πέρα και πάνω από αυτά που καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα", επισημαίνει.

"Οι πολίτες που βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δεν έχουν σήμερα καμία αυταπάτη. Αυτή η Κυβέρνηση είναι ικανή να κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα, παρουσιάζει ένα μόνιμο σκηνικό ψεύδους, ένα βωμό όπου η αλήθεια θυσιάζεται για λόγους καθαρής πολιτικής ιδιοτέλειας. Είναι, όμως, παντελώς ανίκανη να κάνει κάτι για να βελτιώσει έστω και στοιχειωδώς τη ζωή των Ελλήνων.

Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί. Είχε τις ευκαιρίες της, δοκιμάστηκε και απέτυχε. Το μόνο που τους έχει μείνει, είναι οι καρέκλες τους. Η τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι βλαβερή για την Πατρίδα μας. Ο πολιτικός ανταγωνισμός είναι σκληρός από τη φύση του, δεν χρειάζεται να γίνεται με όρους διχόνοιας. Εμείς δεν θα ρίξουμε νερό στο μύλο όσων θέλουν να ξεπλύνουν τις αποτυχίες τους με ένταση και πόλωση. Το δικό μας βλέμμα είναι στην επόμενη μέρα.

Δυστυχώς, ο κίνδυνος για τη χώρα μας δεν έχει περάσει ακόμη. Με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν καλύπτουμε το χαμένο έδαφος, αλλά η απόσταση από την υπόλοιπη Ευρώπη μεγαλώνει. Απομακρυνόμαστε αργά, αλλά σταθερά, από τον ευρωπαϊκό πυρήνα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αυτή η πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει μόνο μέσα από πολιτική αλλαγή, την οποία μπορεί να εγγυηθεί μια Κυβέρνηση της ΝΔ", τονίζει με νόημα ο κ. Αυγενάκης.

"Η χώρα χρειάζεται επειγόντως επανεκκίνηση. Πρέπει όλοι μας να κάνουμε υπερβάσεις, όπως κάνουν όλοι οι πολίτες, για να ξεφύγουμε από μια παρατεταμένη κρίση που πάει να εξελιχθεί σε εθνική παρακμή. Οι νέες μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες θα χτιστούν επάνω σε πραγματικά ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες: πώς θα έρθουν οι νέες δουλειές; πώς θα μειώσουμε τους φόρους; πώς θα γίνει καλύτερο και πιο αποτελεσματικό το Δημόσιο; πώς θα φτιάξουμε καλύτερα σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία; πώς μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς; πώς θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα μακροπρόθεσμα προβλήματα της χώρας, όπως η κλιματική αλλαγή και η υπογεννητικότητα; πώς θα επηρεάσουμε τις εξελίξεις στην Ευρώπη που αλλάζει;

Σε αυτά τα ερωτήματα δίνουμε απαντήσεις σήμερα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, αύριο ως Κυβέρνηση. Πέρσι στην Δ.Ε.Θ. παρουσιάσαμε το περίγραμμα της Συμφωνίας Αλήθειας, φέτος θα μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Αλλά και το πώς η Πατρίδα μας θα βρει τη θέση που της αξίζει σε ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα", καταλήγει το άρθρο του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

επιστροφή στην κορυφή