Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

«Σε καθεστώς περιπλάνησης εκπαιδευτικοί και μαθητές»

21458322 1633529096727526 381193211 o

Βολές Καλομοίρη από τον Πολύγυρο

Για πρακτικές εργασιακής περιπλάνησης του εκπαιδευτικού κόσμου κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης, ο οποίος την Πέμπτη επισκέφθηκε τον Πολύγυρο, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας σε Καβάλα και Χαλκιδική, συνοδευόμενος από μέλη των αντίστοιχων Νομαρχιακών Τμημάτων της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, ο κ. Καλομοίρης επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο και τον Δήμο Πολυγύρου, όπου είχε συναντήσεις με δασκάλους, καθηγητές και δημοτικούς υπαλλήλους.

Στο περιθώριο της περιοδείας του, το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, μίλησε στο halkidikifocus.gr για όσα παρατηρούνται στο χώρο της Παιδείας, ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς. «Είμαστε αντιμέτωποι με τις προσπάθειες που καταβάλλει η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να περιορίσει το εκπαιδευτικό προσωπικό και κατά συνέπεια τις ανάγκες πρόσληψης αναπληρωτών, με οδηγίες για εξάντληση όλων των περιθωρίων στη συγκρότηση και λειτουργία των τμημάτων με το μέγιστο αριθμό του μαθητικού δυναμικού ή και με μετακινήσεις μαθητών, όπως έχει δοθεί η σχετική οδηγία οι μαθητές να μετακινούνται από το ένα Δημοτικό Σχολείο στο άλλο», κατήγγειλε στο halkidikifocus.gr ο κ. Καλομοίρης. «Όταν ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τους 25 που είναι το ανώτατο όριο για τη λειτουργία ενός τμήματος, να μετακινείται σε γειτονικό σχολείο ώστε να μην “σπάσει” το τμήμα και προκύψουν ανάγκες για δημιουργίας νέου τμήματος», πρόσθεσε.

«Αυτά είναι μέτρα που πλήττουν το δικαίωμα στη μόρφωση και επηρεάζουν τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα», τόνισε ο κ. Καλομοίρης.

21534446 1633528636727572 1639535887 o

Το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για εργασιακή περιπλάνηση και επισφάλεια χιλιάδων εκπαιδευτικών. «Υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι υποχρεώνονται να συμπληρώσουν ωράριο σε δύο, τρία και σε πολλές περιπτώσεις και πέντε σχολεία για να μπορέσουν να υπερασπιστούν τη θέση εργασίας τους», εξήγησε. «Είχα την ευκαιρία και κατά την επίσκεψή μου στη Χαλκιδική να διαπιστώσω την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα πολλών εκπαιδευτικών που “πλημμύρισαν” σήμερα τα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης περιμένοντας να ενημερωθούν πότε και σε ποιο σχολείο θα τοποθετηθούν», τόνισε με έμφαση ο κ. Καλομοίρης, κάνοντας λόγο για κινήσεις της τελευταίας στιγμής. «Όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από τον περασμένο Ιούνιο και όχι τώρα να γίνονται πολύ βεβιασμένα και πρόχειρα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται στη Χαλκιδική όπως και σε όλη τη χώρα εκατοντάδες συνάδελφοι», επισήμανε.

Ανάγκες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Στις επαφές με εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα κυριάρχησε το ζήτημα της στελέχωσης των δημόσιων δομών της Παιδείας, της Υγείας και της Αυτοδιοίκησης με το αναγκαίο προσωπικό. «Ένα από τα κεντρικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών αποτελούν οι μόνιμοι διορισμοί σε όλους τους παραπάνω τομείς, όπου εντοπίζονται πραγματικές ανάγκες, αληθινά κενά, ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των πολιτών», σημείωσε ο κ. Καλομοίρης.

Αποχή από την αξιολόγηση

Όπως γνωστοποίησε σε δηλώσεις του στο halkidikifocus.gr το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, η ανταπόκριση των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο ξεπερνά το 90%. «Η μεγάλη επιτυχία που είχε η συλλογική απόφαση-στάση που κρατήσαμε στο θέμα της αξιολόγησης οδήγησε την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και γενικότερα την κυβέρνηση στην απόφαση να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία προσπαθεί να εκβιάσει μία μερίδα δημοσίων υπαλλήλων, όπως προϊσταμένους, τμηματάρχες και διευθυντές να αξιολογήσουν τους υφιστάμενούς τους προκειμένου να πάρουν μέρος στη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης στελεχών σε διάφορες δομές διοίκησης», υπογράμμισε.

Μέτωπο κατά των ιδιωτικοποιήσεων

Στην ατζέντα της ΑΔΕΔΥ βρίσκονται και οι ιδιωτικοποιήσεις. «Η κυβέρνηση επιχειρεί να παραδώσει σε επιχειρηματικά συμφέροντα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που για την οργάνωσή μας αποτελεί μείζον εθνικό ζήτημα. Το ίδιο συμβαίνει και με παρόμοιες κυβερνητικές επιλογές που οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση τομέων του Δημοσίου που είναι κερδοφόροι για το ιδιωτικό κεφάλαιο με χαρακτηριστικό παράδειγμα η αποκομιδή των απορριμμάτων και η καθαριότητα που ανήκουν στη δικαιοδοσία των Δήμων. Τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχουν παραδώσει στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλομοίρης.

21441561 1633528803394222 848598331 o

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Από τον Πολύγυρο, ο κ. Καλομοίρης απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης, καθώς και στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. «Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης είναι σταθμός σ’ αυτήν την πορεία των αγώνων απέναντι στο success story της κυβέρνησης περί δήθεν ανάπτυξης, περί τέλους της επιτροπείας της χώρας μας και όλα όσα θα ακουστούν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Εμείς θα αντιτάξουμε τα δικά μας αιτήματα, την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων καθώς και την πρότασή μας για διέξοδο με μονομερή διαγραφή του χρέους, γιατί το χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο και όσο αποπληρώνεται τόσο τα κοινωνικά αγαθά θα συρρικνώνονται και τα εργασιακά δικαιώματα θα κατακρεουργούνται. Προβάλλουμε λοιπόν αυτή τη διέξοδο για τον τόπο, τις λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών», κατέληξε με νόημα το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2