xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Δυναμική παρουσία του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. στη ΔΕΘ

21733736 1523780894311784 1695748034 o

Ενημερώνει το κοινό για τη δράση του και τον εθελοντισμό

Το δικό της χώρο στο περίπτερο 6 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει η εθελοντική Ομάδα Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.), με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τον εθελοντισμό, τη δράση της και την πολιτική προστασία.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ. ιδρύθηκε το 2017, έχοντας ως έδρα τη Θεσσαλονίκη, με δύο βάσεις: Μία στη Χαλκιδική και μία στο Κιλκλίς, ενώ δραστηριοποιείται στη δασοπροστασία, τις πρώτες βοήθειες την έρευνα και διάσωση, αλλά και τις τηλεπικοινωνίες. Παράλληλα διοργανώνει τακτικά σεμινάρια, όπως το σεμινάριο ναυαγοσωστικής, που διοργάνωσε τον περασμένο Ιούλιο, στα Ψακούδια.
Μιλώντας στο halkidikifocus ο Πρόεδρος του Ο.Φ.Κ.Α.Θ., Χρήστος Ράμος, επεσήμανε ότι στόχος είναι κατ’ αρχήν να ενημερωθεί ο κόσμος, καθώς πολλοί αγνοούν την έννοια της πολιτικής προστασίας. «Μέσα από την κουβέντα και το ενημερωτικό υλικό που μοιράζουμε, προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο» μας είπε.
Παράλληλα ο κ. Ράμος μας μίλησε και τις επόμενες δράσεις του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.: Την 1η Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ για γυρίσουν σε περιοχή του Κιλκίς τηλεοπτικό σποτ για τα τροχαία ατυχήματα. «Κάθε χρόνο 2.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία» είπε ο κ. Ράμος. «Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος», πρόσθεσε.
Τέλος, η επόμενη δράση του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. τον Οκτώβριο θα είναι στις 14 του μηνός, στο Νυχτερινό Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

επιστροφή στην κορυφή