Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Προϋπόθεση για τα μεταλλεία να μην καταστραφεί το Βόρειο Αιγαίο" (ΒΙΝΤΕΟ)

kammenos panos anel 82DE8

Η συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου στην 82η ΔΕΘ

Λάβρος κατά της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για «αδωνοποίηση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για «πολιτική φασιστοποίησης».

Χαρακτήρισε τους Ανεξάρτητους Έλληνες ως κόμμα του πατριωτικού κέντρου απορρίπτοντας τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» που του αποδίδουν κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας «Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες βρίσκονται από την ίδρυση τους στο χώρο του πατριωτικού κέντρου, που προήλθε από στελέχη της Ν.Δ. τα οποία ακολουθούσαν τη γραμμή του Κώστα Καραμανλή, που δεν συνεργάζεται με τα άκρα. Της Ν.Δ που δεν μπορούσε να έχει στις τάξεις της τον κ. Βορίδη, τον κ. Πλεύρη και τον κ. Γεωργιάδη. Από αυτή τη Ν.Δ προέκυψαν τα στελέχη των ΑΝΕΛ και από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Χωράνε όλοι αυτοί που δεν συνεργάζονται με τα άκρα και δεν θα συνεργαστούμε ποτέ με τα άκρα. Δεν είμαστε εκπρόσωποι εταιριών για να περιφερόμαστε ανά γραφείο δημοσίων σχέσεων και να εκπροσωπούμε συγκεκριμένα συμφέροντα. Συγκρουστήκαμε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ότι «όταν τα τσίρκο δεν δουλεύουν καλά, βάζουν τους κλόουν να βωμολοχούν» και συνέχισε: «Λυπάμαι πολύ για ανακοινώσεις της Ν.Δ. οι οποίες ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντί οι ακροδεξιοί που έβαλε ο κ. Σαμαράς στη Ν.Δ να προσαρμοστούν στη Ν.Δ, αρχίζουν και προσαρμόζονται οι νεοδημοκράτες στους ακραίους».

Έκανε, ακόμη, λόγο για περιπτώσεις ακραίας σύμπτωσης με επιχειρηματικά συμφέροντα και τόνισε «Εδώ έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν γίνει ατζέντηδες επιχειρηματιών. Αυτά δεν συνέβαιναν ποτέ στη Νέα Δημοκρατία. Εχει αδωνοποιηθεί και γι αυτό έχει απομονωθεί».

Ο Πάνος Καμμένος απάντησε και σε ερώτηση για την Eldorado Gold επισημαίνοντας ότι η επένδυση χρυσή στη Χαλκιδική πρέπει να γίνει υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα καταστραφεί το Βόρειο Αιγαίο. Παρατήρησε, μάλιστα, πως οι υποψήφιοι βουλευτές από τη Χαλκιδική, του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που είχε ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη, είχαν ταχθεί κατά της επένδυσης.

Από τα βέλη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν γλίτωσε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε ότι «συμφωνεί με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό της Νέας Δημοκρατίας».

Εξέφρασε, ακόμη, την ικανοποίησή του για το έργο του Νίκου Κοτζιά λέγοντας ότι «εκφράζει απόλυτα τους ΑΝ. ΕΛΛ.».

Τοποθετήθηκε, ακόμη, και για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζητώντας υπομονή για το που θα οδηγήσουν οι διαπραγματεύσεις. Ξεκαθάρισε, πάντως, πως αν βρεθεί λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό ο ίδιος δεν θα την ψηφίσει, καθώς παραμένει πιστός στη θέση που είχε διατυπωθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αν αλλάξει αυτή η θέση, τότε θα πρέπει ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος να καλέσει νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα, είπε.

Σε ερώτηση για τις κινήσεις της Αλβανίας σε βάρος της ελληνικής μειονότητας παρατήρησε πως το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η διεθνής απομόνωση των Τιράνων.

Για τη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είπε ότι είναι πολιτικά ξεκάθαρη, έντιμη και οι διαφωνίες τους διατυπώνονται δημοσίως. «Άριστη» χαρακτήρισε και τη συνεργασία του με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα παρουσιάσουν την πρόταση τους για την αναθεώρηση του Συντάγματος με απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Θα παρουσιάσουν επίσης προτάσεις για τη φορολογία μη κατοίκων Ελλάδας και τη μείωση της φορολογίας για επιχειρήσεις που θα επενδύσουν νέα κεφάλαια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

επιστροφή στην κορυφή