ΡΟΗ 24/7:

Κλιμάκιο της ΝΔ στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

 MG 1705

Μεταξύ τους ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Γ. Βαγιωνάς

Επίσκεψη στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Το κλιμάκιο, αποτελούμενο απο τους Βουλευτές Λέσβου, Χαράλαμπο Αθανασίου, Κιλκίς - και τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης - Γεώργιο Γεωργαντά, Χαλκιδικής, Γεώργιο Βαγιωνά και από τον γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος, Αναστάσιο Γαϊτάνη, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καϊτεζίδης παρουσίασε δυο καινοτόμα προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
-Το πρώτο πρόγραμμα συνίσταται στην πλατφόρμα λογισμικού “e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου”. Μέσω της πλατφόρμας καθίσταται εφικτή η αποτελεσματική διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη, παρέχοντας λειτουργίες υποβολής, διαχείρισης και ανάλυσης των αιτημάτων του.
-Το δεύτερο πρόγραμμα, το myCityServices, αφορά σε ένα καινοτόμο Πληροφοριακό Σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή και διαχείριση των υπηρεσιακών αιτήσεων των πολιτών στο Δήμο, με παράλληλη αυτοματοποιημένη ενημέρωση (email/SMS) του πολίτη για την εξέλιξη της αίτησής του.

 MG 1617

Ο κ. Βαγιωνάς, μετά την ενημέρωση για τα καινοτόμα αυτά προγράμματα, επεσήμανε: «Με αυτές του τις δράσεις, ο δήμος φέρνει πιο κοντά τον πολίτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η γρήγορη και αβίαστη ενημέρωση, αλλά και εξυπηρέτηση κάνει την καθημερινότητα του δημότη καλύτερη. Τέτοιες προσπάθειες θα πρέπει να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση, έτσι ώστε να έρθει η ημέρα που ο έλληνας θα εξυπηρετείται με το πάτημα ενός κουμπιού και η έννοια της γραφειοκρατίας θα χαθεί από τη ζωή του».

Ο κ. Γεωργαντάς, μετά το πέρας της επίσκεψης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη με την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων συνεχίζει την προσπάθεια του για τον εκσυγχρονισμό της αντιμετώπισης θεμάτων αρμοδιότητας του Δήμου. Με αυτή την εξαιρετικά εύχρηστη υπηρεσία οι πολίτες μπορούν ακόμα γρηγορότερα να ενημερώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου για τυχόν προβλήματα αλλά και να ενημερώνονται για την πρόοδο των αιτημάτων τους. Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου μειώνει την γραφειοκρατία και συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Με την παρουσία μας σήμερα εδώ θέλαμε να αναδείξουμε αυτή τη δράση του Δημάρχου και των συνεργατών του και ευελπιστούμε και άλλοι Δήμοι να ακολουθήσουν τις πρακτικές που σήμερα μας παρουσιάστηκαν».

Ο κ. Αθανασίου, Βουλευτής Λέσβου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στη σημερινή εκδήλωση στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για δύο πολύ χρήσιμα καινοτόμα ηλεκτρονικά προγράμματα που αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών:
α) το e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου, μία εφαρμογή που συμβάλλει στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας.
β) το myCityServices - Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης των Υπηρεσιακών Αιτήσεων του Πολίτη, που συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αιτήσεων του πολίτη προς το Δήμο ώστε να μην απαιτείται η φυσική του παρουσία.
Η ανάπτυξη των παραπάνω προγραμμάτων καθιστά το συγκεκριμένο Δήμο πρότυπο ψηφιακά και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο δημόσιο τομέα και όχι μόνο. Πρέπει η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και η ΝΔ είναι η μόνη που μπορεί να το πετύχει».

επιστροφή στην κορυφή