ΡΟΗ 24/7:

Στη Θεσσαλονίκη το Balkans & Black Sea Cooperation Forum το 2018

balkans160117

Θα υπάρχουν συνεδρίες σχετικά με τις οικονομικές σχέσεις και τις προοπτικές της περιοχής, για την υγεία, την ενέργεια, την γεωργία και το περιβάλλον, τις μεταφορές και τις υποδομές, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό

Η Θεσσαλονίκη και το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo θα φιλοξενήσουν από τις 30 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου του 2018 το Balkans & Black Sea Cooperation Forum (BBSF).
Με κεντρικό τίτλο “Rail, Road, Rivers connectivity in the EU via Balkans Region”, το BBSF αποσκοπεί στο να προάγει σε θεσμικό και επιχειρηματικό επίπεδο την διασυνοριακή, την ευρωπαϊκή και οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας.
Η επιλογή της Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια του Greek-Chinese Cooperation Forum με θέμα: «One Belt – One Road: China and the balance of European interests», που αποτελεί μία συνδιοργάνωση με το Balkans & Black Sea Cooperation Forum και βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εντός της 82ης ΔΕΘ.
Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκου Ποζρικίδη και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του BBSF Γιάννη Μπαλακάκη.
Στο τριήμερο Φόρουμ του BBSF περιλαμβάνονται συνεδρίες σχετικά με τις οικονομικές σχέσεις και τις προοπτικές της περιοχής, για την υγεία, την ενέργεια, την γεωργία και το περιβάλλον, τις μεταφορές και τις υποδομές, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Παράλληλα, το «εκθεσιακό κέντρο εξωστρέφειας» του BBSF θα λειτουργήσει ως μέσο προβολής και δικτύωσης οργανισμών και επιχειρήσεων με στόχευση στην Βαλκανική και την Μαύρη Θάλασσα.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου και άλλων Διεθνών Οργανισμών, ενώ θα υλοποιηθεί με την συνεργασία της ΔΕΘ-Helexpo και του Geo Routes Cultural Institute.

επιστροφή στην κορυφή