Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τύπου του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

99 33333

Αιχμές από Φ. Γεννηματά και "Λαϊκή Ενότητα"

Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει «σταθερά αδιόρθωτος», εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ν.Δ. στην 82η ΔΕΘ.

«Αφού επί δύο χρόνια ζητούσε επίμονα εκλογές (!), που φυσικά δεν του "βγήκαν", σήμερα πιστεύει ότι η ελληνική κοινωνία θα στηρίξει τις ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις του που απευθύνονται στην κρατικοδίαιτη ολιγαρχία. Δηλαδή την ελίτ που έφερε τη χώρα στη χρεοκοπία», σημειώνει το μείζον κόμμα της συμπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. «επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για νέο, τέταρτο, μνημόνιο, διέπρεψε, για μια ακόμα φορά, στο ρόλο του ως πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων, επέδειξε τη μέγιστη δυνατή προθυμία του στις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, ενώ απέτυχε να πάρει αποστάσεις από την ακροδεξιά καλύπτοντας και πάλι τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορεί ακόμη τον κ. Μητσοτάκη ότι «δεν έδωσε καμία απάντηση για τα σημερινά δημοσιεύματα (Documento, rpntv.gr) αφού πρώτα δεν άφησε κανένα περιθώριο για ερώτηση, σχετικά με το επίμαχο ζήτημα της αποπληρωμής των δανείων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ της Ν.Δ.»,

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ακραία νεοφιλελεύθερο και ξεδιάντροπα λαϊκιστή κ. Μητσοτάκη», καταλήγει.

«Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην ΔΕΘ, εξαφάνισε ως δια μαγείας τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Φαίνεται ότι δεν τον αφορούν. Χθες ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε συντηρητικά», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ανάπτυξη για λίγους, ανάπτυξη που δεν αφορά όλους τους πολίτες, που από το όφελος της δεν μειώνονται δραστικά οι ανισότητες, προσθέτει η κ. Γεννηματά και τονίζει:

«Είναι η ώρα για την μεγάλη Κεντροαριστερά. Για την ανάπτυξη για όλους. Για πραγματικά προοδευτικές λύσεις».

Για απόλυτη πολιτική γύμνια και πολιτική κενολογία, κατηγόρησε η Λαϊκή Ενότητα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της κόμματος, σχολιάζοντας την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι αυτές τις περιορισμένες φορολογικές εξαγγελίες που εμφάνισε στη Θεσσαλονίκη, τις εμφάνισε ως παραδοσιακός μαυρογιαλούρος. Κι' αυτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρ' ότι πιο μνημονιακός από το μνημόνιο, ξέχασε να τις κοστολογήσει και ξέχασε να καταγράψει τα ισοδύναμα μέτρα που θα τις αντικαταστήσουν και θα πέσουν βαριά στις πλάτες του ελληνικού λαού» τονίζει μεταξύ άλλων η ΛΑΕ.

Καταληκτικά υποστηρίζει πως «δεν έχει εμφανισθεί, ίσως, πιο παρακμιακό πολιτικό δίδυμο σε αυτήν τη χώρα από το δίδυμο Τσίπρα - Μητσοτάκη, το οποίο, σε μια Ελλάδα που την έχουν καταντήσει κάτι χειρότερο από αποικία, επιχειρεί να εκφράσει ένα τόσο ξεπεσμένο δικομματικό σκηνικό, του οποίου το επενδυτικό σήμα κατατεθέν κινείται ανάμεσα στην οικολογική καταστροφή των χρυσοθήρων της Eldorado στη Χαλκιδική και των σαπιοκάραβων του Κουντούρη στο Πέραμα».

επιστροφή στην κορυφή