xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Επτά νεκροί σε Μάνδρα Αττικής και Μέγαρα από τη θεομηνία

w15 13334167070705

Πυροσβεστική: Περισσότερες από 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα

Τραγική είναι η κατάσταση από την πρωτοφανή κακοκαιρία με καταρρακτώδης βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες και καταστροφές στη Μάνδρα Αττικής και περιοχές των Μεγάρων.
Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας που επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ τα θύματα από την θεομηνία που έπληξε τις περιοχές αυτές, είναι έως τώρα επτά.

Όπως αναφέρουν οι ίδες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως αγνοοούμενοι και γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί, εαν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.

Μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στη Μάνδρα Αττικής, από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Λίγο αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι νεκρός, από τη θεομηνία, είναι ακόμη ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ένας ηλικιωμένος άντρας. Ο τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία στη Μάνδρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, εκτός από τη Μάνδρα στη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Τα ορμητικά νερά έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τα νερά σε πολλά σημεία έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρισκόταν στο διάβα τους.

Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν άτομα που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Πυροσβεστική: Περισσότερες από 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα

Περισσότερες από 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και των Μεγάρων, που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά στις συγκεκριμένες περιοχές 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

επιστροφή στην κορυφή